Whatsapp ve Instagram'ın çöküşünde "kripto" detayı!

Whatsapp ve Instagram'a saatlerce erişilememesi tüm dünyada "Dijital felaket" olarak tanımlandı. Daha önce benzeri görülmemiş bu erişim sorununa ise Mark Zuckerberg'in "kripto para" projesinin neden olduğu iddia ediliyor...

Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook tarihinin en uzun süren erişim sıkıntısını yaşadı. 

Facebook'un altyapı direktörü Janardhan, yaklaşık 7 saat süren kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığının saptandığını bildirdi. Veri merkezleri arasındaki iletişimdeki başlayan aksaklık kısa sürede tüm Facebook sistemini sardı.

Facebook, kesinti sonrası kullanıcı bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu.

Ancak bu rekor kesintiyle ilgili spekülasyonlar devam ediyor. Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre bu büyük krize Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in "kripto" planı neden oldu.

Zuckerberg’in Amazon'a rakip olarak kurmayı planladığı e-ticaret sitesinde alışverişlerin kendi çıkaracağı kripto para ile yapılmasını hedeflediği daha önce kamuoyuna yansımıştı.

İddialara göre, bu kripto para çalışması sırasında hatalı bir işlem sonucu sistem çöktü. Eşzamanlı olarak merkezi olmayan bağımsız kripto para Shiba Coin'de yüzde 80’lerin üzerinde değer artışı gözlendi.

Bunun sebebi olarak ise Zuckerberg’in çıkaracağı yeni kripto paranın da "merkezsiz" olmasının hedeflenmesi gösteriliyor.

Whatsapp ve Instagram'ın çöküşünde "kripto" detayı! ile ilgili etiketler Instagram WhatsApp Mark Zuckerberg kripto
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.