WhatsApp son görülme neden web'de ve telefonda farklı?

WhatsApp'ı web üzerinden ya da masaüstü uygulamasından ve telefondan kullananların ara sıra karşılaştığı bir durum, çeşitli problemlere yol açabilir. Konuşulan kişilerin son görülme tarih ve saatleri telefonda farklı, uygulamanın masaüstü ve web sürümlerinde farklı olabilir. Ancak bunun ardında basit bir sebep yatıyor. Peki WhatsApp son görülme neden web'de ve telefonda farklı? Çaresi ne? Alternatif var mı?

Habertürk'ün haberine göre WhatsApp, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de en popüler mesajlaşma uygulaması haline gelmiş durumda. Mesajın yanı sıra, video, fotoğraf, konum içeriklerinin paylaşılabildiği, görüntülü ve sesli sohbet yapılabilen uygulama, web ve masaüstü sürümü sayesinde bilgisayar başından da kullanılabiliyor. Bu da, popüler olmasının sebeplerinden birisi. Ancak uygulamada dikkat çeken bir hata, insanların birbirini yanlış anlamasına ya da tartışmasına sebep olabilir. Peki WhatsApp son görülme neden web'de ve telefonda farklı? Çaresi ne? Alternatif var mı?

Uygulama, son görülme tarihi özelliği ile mesajlaşan kişilerin uygulamayı son kez kullandıkları tarih ve saati kayıt ediyor. Kişinin tercihine göre kullanılan bu özellik, bazen telefon ile mobil ya da web sürümünde farklı tarih ve saat verebiliyor. Bunun sebebi ise aslında çok basit.


SON GÖRÜLME TARİHİ/SAATİ NEDEN TELEFONDA FARKLI?

WhatsApp ana depolama noktasını mobil uygulama olarak konumlandırıyor. Mobil cihazınız kapalıyken ya da internet erişimi yokken, WhatsApp web ve masaüstü sürümleri de bu yüzden çalışmıyor.

WhatsApp web ya da masaüstü kullanırken görmek istediğiniz her şey aslında telefondan çekilerek ekrana geliyor. Yani bir mesajlaşmaya tıkladığınızda, o mesajlaşmanın içeriği telefondan web'e, oradan da ekranınıza geliyor. Bazı durumlarda web/masaüstü WhatsApp'ta fotoğrafların, videoların yüklenmediğini ya da ağır yüklendiğini görmüşsünüzdür. İşte bu gibi veriler bazen eşleşme sorunu yüzünden yavaşlıyor ya da aktarımı tamamen duruyor.

Son görülme tarihi/saati de aynı sebepten dolayı bazen aktarılamıyor ve ekrana son aktarılan, yani belki de bir önceki son görülme tarihi ve saati geliyor.

 

ÇARESİ NE? ALTERNATİF VAR MI?

WhatsApp'ı 2014 yılında 19 milyar dolara satın alan Facebook döneminde karşımıza çıkan bu gelişme, Telegram gibi bazı uygulamalarda daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Telegram, telefonunuz kapalı olsa dahi web üzerinden mesajlarınıza, medya dosyalarına erişim sağlıyor.

WhatsApp'taki bu durumun sistemde bir güncelleme yapılana ya da bu sistem değiştirilene kadar değişmesini beklemiyoruz.

WhatsApp NEDİR?

WhatsApp kullanabilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğinden ya kablosuz ağa bağlanmanız ya da bir mobil internet paketi almış olmanız gerekiyor. WhatsApp kullanabilmeniz için mesajlaşacak arkadaşınızın da WhatsApp kullanması gerekiyor. Böylelikle sınırsız mesajlaşmak, resim, video ve ses kaydı göndermeniz mümkün.

Dünyanın neresinde olursanız olun internet bağlantınızın olduğu her yerden sevdiklerinizle mesajlaşmak, çektiğiniz fotoğrafları veya videoları gönderebilmek varken neden yapmayasınız?

 WhatsApp son görülme neden web'de ve telefonda farklı?

Bu arada WhatsApp uygulamanın, mesajlaşama ve dosya gönderme seçenekleri dışında; bulunduğumuz konumu da arkadaşlarınızla paylaşabilmeniz mümkün. Arkadaşlarınıza bulunduğunuz yeri uzun uzun anlatmanıza gerek kalmadan, share location (konum paylaş) seçeneği ile bulunduğunuz yeri gösteren harita bilgisi arkadaşınızın telefonuna yükleniyor ve bunu linki tıklayan arkadaşınız Google Map ile yerinizi rahatlıkla bulabiliyor.

Uygulama ile mesaj gönderirken karşı tarafın online olması da gerekmiyor. Tüm mesaj ve dosya göndermeyi offline modda yapabiliyorsunuz. Mesaj gönderilen kişi online olduğunda mesajları alıyor.



WhatsApp NASIL KULLANILIR?
Telefonunuza uygulamayı App Store‘den yükleyin. (Android telefon kullanıyorsanız Google Play‘e girin) App Store’u açın ve sağ altta yer alan büyüteç işaretine tıklayın. Üstte gelen kutuya WhatsApp yazın ve gelen uygulama penceresinde FREE yazan yeri tıklayıp telefonunuza indirin.

Uygulamayı bulun ve açın. Kayıt olurken sizdene GSM telefonu numaranız soracak, girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Cep telefonu rehberinizde bulunan kişileri WhatsApp tarayarak, uygulamayı kullanan arkadaşlarınızı listeleyecek. Listelenen arkadaşlarınızla anlık olarak artık sohbet edebilirsiniz.

Birden çok arkadaşınızla birlikte grup sohbeti yapabilir yada fotoğraf, video, müzik vb. gönderebilirsiniz.

 WhatsApp son görülme neden web'de ve telefonda farklı? - Resim : 2

WhatsApp, iPhone dışında blackberry, Nokia ve Android tabanlı telefonlarda kullanılabiliyor.

Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden!

WhatsApp son görülme neden web'de ve telefonda farklı? ile ilgili etiketler WhatsApp son görülme
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.