WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir? Android ve iOS cihazlarda silinen WhatsApp mesajları nasıl geri getirilir?

WhatsApp uygulaması yeni özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ederken kullanıcılar, silinen mesajlarını nasıl geri yükleyeceklerini araştırmaya başladı. İşte o yöntemler…

Akılı telefonların giderek daha fazla vatandaş tarafından kullanılması, teknoloji şirketlerini de harekete geçirdi. İnternet ve akıllı cihaz ikilisinin bir araya gelmesi ile geniş br kitle tarafından kullanılmaya başlanan sosyal medya platformları için kolları sıvayan şirketler, kullanıcıların dikkatlerini çekebilmek ve dolayısı ile de bu sayede gelirlerini artırabilmek amacı ile birçok farklı özellik üzerinde çalışmaya başladı.

Daha önce de internetin varlığından ötürü kullanımda olan ancak akıllı telefonların yaygınlaşmamış olması sebebi ile kısıtlı bir ortamda kısıtlı kişiler tarafından erişilebilen sosyal medya uygulamaları, bugün dünya genelinde milyarlarca kişinin akıllı telefon kullanma sebeplerinden birisi haline dönüştü. Bu kapsamda tüketicilerin dikkatlerini çekmek isteyen sosyal medya platformları kendilerini sürekli olarak geliştirmeye ve kullanıcılarına daha farklı deneyimler yaşatmaya çalışırlarken bu konuda oldukça önemli bir gelişmeye sahip olan WhatsApp, sektörde öne çıkmayı başardı.

Şu an dünya genelinde en çok kullanılan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması olarak öne çıkan ve bu başarısını da kaybetmemek adına sene başından bu yana birçok farklı özellik üzerinde çalışmaya devam eden WhatsApp, geçtiğimiz günlerde yeni bir özelliği daha test etmeye başladı. Yapılan açıklamalara göre hali hazırda uygulama içerisinde kullanımda olan “herkesten sil” ve “benden sil” özelliklerinin yanlış tercih edilmesi durumunda kullanıcılara 5 saniyelik bir geri alma süresi tanıyacağı ifade edilen WhatsApp, bu çalışması ile kullanıcılarını oldukça sevindirdi.

Mesajları geri alma özelliği üzerinde halen çalışmaya devam eden ve bazı kullanıcıları üzerinde de bu özelliği test etmeye başlamış olan WhatsApp yönetimi ilgi çekmeye devam ederken sohbet geçmişinden tamamen silinmiş olan mesajların nasıl geri getirilebileceği merak konusu oldu.

ANDROID CİHAZLAR SİLİNEN WHATSAPP SOHBETLERİ NASIL GERİ ALINIR?

 

Android tabanlı cihazlardan silinen WhatsApp sohbetlerini geri getirmek isteyen kullanıcılar için açıklama yapıldı. Buna göre öncelikle “sohbet yedekleme” özelliğinin aktif olması gerektiğini ifade eden WhatsApp, yedeklenmemiş olan sohbetlerin geri getirilemeyeceğini belirtti.

Sohbetleri yedeklemek için sırası ile Ayarlar- Sohbetler- Sohbet Yedeği ekranlarına gidilmesi gerektiğini belirten WhatsApp, açılan ekranda yer alan “Google hesabı” seçeneğine ilgili adresin tanımlanmasının ardından uygulamanın silinip tekrar yüklenmesi gerektiğini bildirdi.

IOS CİHAZLARDA SİLİNEN WHATSAPP SOHBETLERİ NASIL GERİ ALINIR?

iOS tabanlı cihazlarda silinen WhatsApp sohbetlerinin geri getirilmesi için de sırası ile Ayarlar- Sohbetler- Sohbet Yedeği ekranlarının takip edilmesi gerektiğini belirten WhatsApp, “otomatik yedekleme” seçeneğinin tercih edilmesi ile birlikte sohbetlerin planlı olarak iCloud depolama alanına yedekleneceğini ifade etti.

WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir? Android ve iOS cihazlarda silinen WhatsApp mesajları nasıl geri getirilir? ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.