WhatsApp silinen mesajlar nasıl getirilir?

En popüler çevrim içi sohbet uygulamaları arasında yer alan WhatsApp, dünyada milyonlarca akıllı telefon sahibi kişiler tarafından kullanılıyor. Silinen mesajların nasıl geri getirileceği konusu WhatsApp kullanıcılarının en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, WhatsApp silinen mesajlar nasıl getirilir? Ayrıntılar haberimizde...

WhatsApp, tüm dünyada herkesin en sık kullandığı sohbet uygulamaları arasında yer alıyor. Her geçen gün kullanıcı sayısı artan WhatsApp ile ilgili en merak edilen konular arasında da, silinen mesajların tekrardan nasıl yüklenebileceği yer alıyor. Peki, WhatsApp silinen mesajlar nasıl getirilir? Detaylar haberimizde...

WhatsApp silinen mesajlar nasıl getirilir?

WHATSAPP SİLİNEN MESAJLAR NASIL GETİRİLİR?

WhatsApp'ta gönderdiğiniz bir mesajı yanlışlıkla silmeniz, mesajın içindeki fotoğrafları ve videoları bir anda kaybetmeniz anlamına gelebilir.

Önce silinen mesajın (kaybolan medyayı içeren mesajın) bir kopyasının bir başkasında olup olmadığını kontrol edin. Bir resim yüklediyseniz ve bir gruba veya arkadaşınıza gönderdikten sonra sildiyseniz, bu resim onu gönderdiğiniz kişi veya kişilerde hala duruyor olabilir.

YEDEKTEN GERİ YÜKLEYEBİLİRSİNİZ

Sildiğiniz fotoğrafın kopyası kimsede yoksa, onu kurtarmanın en kolay yolu, WhatsApp yedeklerini geri yüklemek. WhatsApp'ın Android ve iOS sürümleri sırasıyla Google Drive ve iCloud'a yedekleme işlevleri sunuyorlar.

Mesajı sildikten sonra çok fazla zaman geçmediyse, en son yedeği geri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu yöntemi kullanabilmek için elbette yedekleme işlevini resmi silmeden önce açmış olmanız gerekiyor.

Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği yolunu izleyin. Burada en son yedeğin ne zaman alındığını göreceksiniz. Fotoğrafı son yedekleme işleminden sonra sildiyseniz, WhatsApp'ı kaldırıp tekrar yükleyerek silinen mesajları kurtarabilirsiniz. WhatsApp'ı tekrar kurarken yedekten geri yüklemek isteyip istemediğniz sorulacak. 

Bu işlemin son yedeklemeden sonraki mesajların silinmesine yol açabileceğini unutmayın.

iPhone kullanıcıları telefonun tüm dosya sistemine göz atamadığı için bu yöntem sadece Android'de geçerli. WhatsApp gönderdiğiniz ve aldığınız tüm resimleri varsayılan olarak bir klasörde saklıyor. Resmi sohbetten silseniz de bu klasörden silinmeyebilir; bu yüzden bir dosya yöneticisi kullanarak Dahili Hafıza > WhatsApp > Media > WhatsApp Images klasörüne göz atın.

 

WhatsApp silinen mesajlar nasıl getirilir? ile ilgili etiketler WhatsApp mesaj mesaj silme
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.