Whatsapp para transferi nasıl yapılır? Komisyon alınacak mı? Marketlerden siprariş verilebilir mi

Whatsapp para transferi nasıl yapılır? Dünyaca ünlü mesajlaşma programı Whatsapp'a para gönderme özelliği geliyor.Mark Zuckerberg'in son dakika açıklamasına göre Brezilya'da denenmeye başlayan özellik kısa sürede tüm dünyada aktif hale gelecek. Peki Whatsapp para gönderme nasıl yapılır? Komisyon alınacak mı? Detaylar haberimizde...

Whatsapp Para transferi nasıl yapılır? Mark Zuckerberg'in açıklamasına göre Brezilya'da denenmeye başlayan Whatsapp özelliği kısa sürede tüm dünyada aktif hale gelecek. Whatsapp üzerinden para gönderip alınabilmesine olanak sağlayan özelliğin yanısıra küçük işletmelerde bu özellikle satış yapabilecek. Peki whatsapp para göndermeden komisyon alınacak mı? Merakla beklenen detaylar haberimizde...

WHATSAPP PARA GÖNDERME NASIL YAPILIR?

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp para gönderme özelliği ile bir süredir gündemdeydi. Yapılan resmi duyuruyla birlikte platforma para transferi özelliği uygulamaya eklenmiş oldu.

Özellik ilk etapta Brezilya’daki kullanıcılar için kullanılabilir olacak, ardından yavaş yavaş tüm ülkelerde kullanıma sunulacak. Bu özelliği Beta aşamasında farklı ülkelerde görmüştük fakat görünüşe göre şirket çalışmalarını hızlandırmak istiyor.


WhatsApp para gönderme özelliği kullanıma sunuldu


Platform paylaştığı blog yazısı ile para gönderme özelliğinin Brezilya’daki kullanıcılara sunulduğunu açıkladı. Bölgede küçük işletmelerin dijital ödeme servisleri arayışında olması, bu özelliğin denenmesi için iyi bir imkan oluşturuyor.

WHATSAPP PARA GÖNDERMEDE KOMİSYON ALINACAK MI?

Bu özellik için sitede oluşturulan sayfaya göre WhatsApp sizden hiçbir komisyon tahsil etmeyecek. Facebook Pay ve Cielo ile çalışan ödeme sistemi küçük işletmelerin dışında kullanıcılar arasında para göndermeyi de kolaylaştıracak. İşletmeler için WhatsApp Business uygulaması ile restoran veya market gibi yerlerden sipariş vermek daha kolay hale gelecek.

Tamamen güvenli bir ortamda gerçekleştirileceği söylenen WhatsApp para gönderme sisteminde ödeme yapmak için daha önce kaydettiğiniz kredi veya banka kartları kullanabileceksiniz. Çoğu ödeme servisinde gördüğümüz biyometrik doğrulama WhatsApp’ta da bulunacak.


Apple Pay ve iMessage uygulamasının birlikte çalışarak para transferi yapabildiğini görmüştük, fakat bu özellik ABD sınırları dışına pek çıkamadı. İnsanlar evlerinde tedbir altındayken yeni yaşam düzeni ile online ödeme sistemleri daha büyük ilgi görüyor. Bakalım Facebook Pay ve WhatsApp birleşimi bizlerin işini ne zaman kolaylaştıracak.

Whatsapp para transferi nasıl yapılır? Komisyon alınacak mı? Marketlerden siprariş verilebilir mi ile ilgili etiketler WhatsApp Para whatsapp para gönderme nasıl yapılır gönderme komisyon marc zuckerberg
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.