WhatsApp mesaj kısıtlama kararı! WhatsApp'ın yeni önlemleri nelerdir?

WhatsApp mesaj kısıtlama kararı! WhatsApp'ın yeni önlemleri nelerdir? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi alan koronavirüs salgının ardından birçok kişi hayatını kaybetti. WhatsApp koronavirüs önlemleri kapsamında mesaj kısıtlama kararı aldı. Birçok kişi yeni önlemlerin neler olduğunu araştırmaya devam ediyor. İşte, WhatsApp mesaj kısıtlama kararı! WhatsApp'ın yeni önlemleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

WhatsApp mesaj kısıtlama kararı! COVID-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına alarak çoğu kişinin ölümüne sebep oldu. Türkiye'de de 649 kişi hayatını kaybetti. Camiler, iş yerleri ve okullar geçici bir süreliğine kapatıldı. WhatsApp ise virüs önlemleri kapsamında yeni önlemler almaya devam ediyor. WhatsApp, koronavirüs salgını döneminde yoğunlaşan yalan ve manipülatif haberlerin paylaşılmasının önüne geçmek üzere yeni önlemleri açıkladı. İşte, WhatsApp mesaj kısıtlama kararı! WhatsApp'ın yeni önlemleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

WHATSAPP MESAJ KISITLAMA KARARI!

WhatsApp, koronavirüs salgını döneminde yoğunlaşan yalan ve manipülatif haberlerin paylaşılmasının önüne geçmek üzere yeni önlemler açıkladı.

Mobil mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp, koronavirüs salgınıyla ilgili yalan ve manipülatif haberlerin yayılmasını önlemek için paylaşımları kısıtlama kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamada, artık alınan mesajların sadece tek bir kişiye yönlendirilebileceği bildirildi. Şimdiye kadar bir mesajın aynı anda beş kişiye birden gönderilebilmesi mümkündü.

WhatsApp'ta, reklam devri başlıyor - Memurlar.Net

Facebook'a ait olan WhatsApp'te yazılan mesajlar, uçtan uca şifreleme özelliği nedeniyle şirket tarafından kontrol edilemiyor. Metnin içeriği, sadece yazarı ve gönderilen kişi tarafından görülebiliyor. Şirket, bu nedenle yalan haberlere doğrudan müdahale edemediklerini, genel olarak mesajların paylaşılmasını güçleştirme yolunu seçtiklerini bildirdi.

Şirket, yalan haberle mücadele kapsamında ilk adımları geçen yıl atmaya başlamış, sık paylaşılan mesajların tespiti ve mesajın gönderilebildiği kişi sayısının beş ile sınırlanması gibi önlemler alınmıştı.

KAYNAK: Deutsche Welle Türkçe

WhatsApp mesaj kısıtlama kararı! WhatsApp'ın yeni önlemleri nelerdir? ile ilgili etiketler Facebook WhatsApp Koronavirüs Korona 2020 mesaj whatsapp yazışması mesajlaşma uygulaması Koronavirüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.