WhatsApp kolları sıvadı, üç yeni özellik için hazırlıklara başladı! Android kullanıcıları şanslı

Kolay iletişim sağlaması ile dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WhatsApp, Android cihazları için üç yeni özelliği test etmeye başladı. İşte o özellikler…

Bir mesajlaşma uygulaması olarak yola çıkan ve iletişim seçeneklerini belge ya da fotoğraf gönderme gibi seçenekler ile geliştiren WhatsApp, çıktığı günden bugüne kendisini kabul etmek gerekirse çok geliştirdi. Özellikle Meta şirketinin satın almasının ardından bir mesajlaşma uygulamasından ziyade bir sosyal medya platformu gibi çalışmaya başlamış olan WhatsApp’a yeni özellikler ekleneceği ise, test sürümü ile sızdı.

Bir süredir çeşitli yenilikler denemeye başlamış olan WhatsApp, yeni güncellemesi öncesinde Android kullanıcılarına beta sürümü aracılığıyla yeniliklerini sundu. Son olarak ‘Süreli Mesajlar’ özelliğini aktif etmiş olan WhatsApp’tan üç yeni özellik için girişim geldi. Bu özellikler kapsamına ‘Durum Güncellemeleri’ özelliğini de alan WhatsApp, yeni güncellemesiyle kullanıcılarına daha konforlu bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

WHATSAPP, YAZI TİPLERİNİ DEĞİŞTİRMEYİ KOLAYLAŞTIRIYOR

WhatsApp kolları sıvadı, üç yeni özellik için hazırlıklara başladı! Android kullanıcıları şanslı

Bilindiği üzere WhatsApp’ta küçük kodlar ile kalın, italik ya da tek aralıklı gibi yazı stillerinde yazılar yazmak mümkün. Ancak bu yazılar için metinlerin önüne ve sonuna birtakım simgeler eklemek gerektiği için pek çok WhatsApp kullanıcısı bu özelliği ya kullanmıyor ya da özellikten haberdar değil. Bunun için harekete geçen WhatsApp, Android sürümünde ilk yeniliğini teste soktu.

Durum özelliği kapsamında metin araçlarıyla ilgili olacak bir güncelleme deneyen WhatsApp, durumda kullanılan yazı tiplerinin klavye üzerinden daha kolay bir şekilde değişeceği bir özelliği sunmaya başladı. Tıpkı diğer sosyal medya platformlarındaki gibi klavye üzerinden kontrolü amaçlayan WhatsApp, bu özelliğini ilk olarak Android kullanıcılarına sundu.

WHATSAPP’IN YENİ GÜNCELLEMESİ ODAĞINDA METİNLER VAR

WhatsApp’ın ele aldığı bir diğer özellikte durum güncellemelerinde kullanılan metinler ile alakalı oldu. Bu kapsamda metinlerin hizalanmasına izin verecek olan WhatsApp, bu özelliğine ilişkin de birtakım yenilikler planlıyor.

WhatsApp Android durum güncellemeleri için test edilen son özellik ise, göre metnin arka planı rengi oldu. Arka planda rengi bir tercih haline getirmeyi planlayan WhatsApp’ın bu güncellemeleri tüm sürümlerine ne zaman sağlayacağı ise henüz bilinmiyor.

WhatsApp kolları sıvadı, üç yeni özellik için hazırlıklara başladı! Android kullanıcıları şanslı ile ilgili etiketler WhatsApp Android telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.