WhatsApp karmaşası sürüyor! Açıklama geldi...

Rekabet Kurumu, WhatsApp’ın ’veri hırsızlığı’ tartışmalarına yol açan sözleşme dayatmasının Türkiye'de geçerli olmayacağını duyurmuştu. Söz konusu açıklamanın ardından WhatsApp'tan konuya ilişkin açıklama geldi. WhatApp'tan yapılan açıklamada, "Güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin bir kararımız henüz bulunmuyor" denildi.

Rekabet Kurumu, WhatsApp'ın güncellemesinin onaylayanlar dahil olmak üzere Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceğini açıklamıştı. Kurumdan konuya ilişkin yapılan açıklamada "Rekabet Kurumu tarafından alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dâhil olmak üzere, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir." ifadelerine yer verilmişti.

HaberTürk'ün haberine göre, Rekabet Kurumu'nun duyurusunun ardından konuya ilişkin açıklama yapan WhatsApp, "Güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin bir kararımız henüz bulunmuyor." ifadelerine yer verdi.

WhatsApp tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Atılacak adımlar için ilgili makamlarla görüşmeye devam ediyoruz ve herkes için güvenlik ve gizlilik esaslı iletişim sağlamak konusundaki kararlığımızı koruyoruz. Güncellemenin Facebook ile veri paylaşımı haklarını genişletmediğinin ve kullanıcılarımızın arkadaşlarına veya ailelerine yolladığı kişisel mesajların gizliliğini etkilemediğinin altını çizmek isteriz. Güncellememizi tüm dünyada kademeli olarak hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ayrıca dünya genelinde, güncelleme onayına sunulan kullanıcıların çoğunluğunun güncellemeyi kabul ettiğini belirtmek isteriz."

WhatsApp karmaşası sürüyor! Açıklama geldi...

NE OLMUŞTU?

* WhatsApp tarafından açıklanan yeni gizlilik ilkelerine göre Facebook ile veri paylaşımına izin isteyecek. Veriler Facebook'un yanında şirketin diğer yan kuruluşlarıyla da paylaşılmış olacak.

* WhatsApp gizlilik sözleşmesi değişikliği' sebebiyle Telegram ve Signal, Türkiye'de en çok indirilen uygulamalar arasına girdi.

* Rekabet Kurumu tarafından Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 08 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşullar ile ilgili olarak, 4054 sayılı Kanun’un 9. maddesi çerçevesinde geçici tedbir kararı alındı.

* Kullanıcıların büyük tepki göstermesi üzerine şirket 8 Şubat olarak belirlenen yeni sözleşmenin kabulüyle ilgili son tarihin 15 Mayıs’a ertelediğini duyurmuştu.

*WhatsApp bu süreçte de ‘ortalıktaki hatalı bilgileri düzeltmeye yönelik çalışma yapacaklarını’ söyledi.

* İngiltere Parlamentosu’nun İçişleri Komitesi’yle paylaşılan verilere göre Ocak ayının ilk üç haftasında Signal dünya genelinde 7.5 milyon kullanıcı, Telegram da 25 milyon kullanıcı kazandı.

WhatsApp karmaşası sürüyor! Açıklama geldi... ile ilgili etiketler WhatsApp Rekabet Kurumu mesajlaşma uygulaması gizlilik sözleşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.