"WhatsApp grubunda kafa kesme videoları vardı"

Kayseri’de polis ekipleri geçtiğimiz ay DEAŞ'a yönelik bir operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyonda Suriyeli 2 şüpheli kanlı örgütün haberleşme programını kullandıkları gerekçesi ile gözaltına alınmıştı. Tutuklu yargılanan iki sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ise sanıklardan birinin, “Grupta kafa kesen görüntüler vardı, onu görünce bunlar İslam dininden olamaz diye gruptan çıktım, DEAŞ grubu olduğunu sonradan öğrendim” itirafı damga vurdu.

12 Eylül’de Kayseri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik bir operasyon gerçekleştirilmişti.

Operasyonda terör örgütü adına faaliyet yürüten ve örgüt içi haberleşme programını kullandığı belirlenen Suriye uyruklu Hasan E., Mohamad J.A. yakalandı.

Çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan Hasan E. ve Mohamad J.A. adlı sanıklar bugün Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hakim karşısına çıktı.

Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya 21 yaşındaki Hasan E.'nin ifadeleri damga vurdu. 

Whatsapp haberleşme programında DEAŞ’lıların kullandığı bir grup kurulduğu, o gruba katıldıkları ve örgütsel fotoğraflar ele geçirildiği iddiaları ile tutuklu yargılanan sanıklardan Hasan E. “Suriye’de Abdulrezak isimli bir akrabam vardı. Grupta yönetici oymuş, gruba beni de ekledi. Kafa kesen görüntüler vardı, onu görünce bunlar İslam dininden olamaz diye gruptan çıktım, DEAŞ grubu olduğunu sonradan öğrendim. Abdulrezak ben gruptan çıkınca beni tehdit etti. Grupta baş kesen fotoğraflar vardı, grupta 30-40 kişi vardı. Ben ikinci gün gruptan çıktım. 5 yıldır Kayseri’de yaşıyorum, hiç bir DEAŞ'lı ile irtibata geçmedim, suçsuzum” diye konuştu.

Tutuklu sanık 29 yaşındaki Mohamad J.A. ise gruba nasıl dahil olduğunu bilmediğini, gruptan ikinci gün hemen çıktığını söyledi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, grubun DEAŞ’a ait olup olmadığı, grupta herhangi bir video ve fotoğraf varsa ve gruptaki kişilerin tespitine ilişkin detaylı incelemenin yapılması için emniyete müzekkere yapılmasına, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı Kasım ayına erteledi.

"WhatsApp grubunda kafa kesme videoları vardı" ile ilgili etiketler Kayseri DEAŞ WhatsApp terör
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.