WhatsApp geri adım atmamaya kararlı

Kullanıcılarına sunduğu yeni gizlilik sözleşmesi ile ilgili tepkilerin odağında olan WhatsApp'tan yeni bir açıklama geldi. Twitter üzerinden yapılan açıklamada özel mesajların uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam edildiği vurgulandı. Açıklamada, gizlilik politikasındaki güncellemenin, kullanıcıların arkadaşları veya aileleri ile olan mesajlarındaki gizliliği etkilemeyeceğinin altı bir kez daha çizildi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de günden WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi...

Geçen hafta kullanıcılarına bu sözleşmeyi dayatan ve özel bilgilerin Facebook ve Facebook'a bağlı şirketlerde kullanılmasının iznini isteyen WhatsApp, bu izni vermeyenlere 8 Şubat'tan sonra hizmet vermeyeceğini açıkladı.

KİTLELER HALİNDE WHATSAPP'TAN KAÇIŞ

ABD ve Avrupa Birliği üyesi haricindeki ülkelere dayatılan bu sözleşme büyük tepki çekti. WhatsApp kullanıcıları, kitleler halinde farklı mesajlaşma programlarına yöneldi.

Signal, BİP ve Telegram gibi uygulamalar günler içinde on milyonlarca insan tarafından indirildi.

 WHATSAPP'TAN AÇIKLAMA ÜSTÜNE AÇIKLAMA

Bu gelişmelerin ardından paniğe kapılan WhatsApp'tan açıklama üstüne açıklama geldi.

Bugün de Twitter hesabından yeni bir açıklama yayınlayan WhatsApp, kullanıcılarının özel mesajlarının uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam edildiğini söyledi.

Söylentilere karşı yüzde 100 net olunmaya çalışıldığının ifade edildiği açıklamada, gizlilik politikasındaki güncellemenin, kullanıcıların arkadaşları veya aileleri ile konuşmalarını kapsamayacağının üzerinde duruldu.

BİR AÇIKLAMA DA İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN

Twitter'ın ardından bir açıklama da WhatsApp'ın internet sitesi üzerinden yapıldı. Gizlilik politikasındaki değişiklik ile birlikte çok fazla soru alındığının belirtildiği açıklamada kullanıcıların merak ettiklerinin cevaplandırılmak istendiği kaydedildi.

İŞLETMELERE GÖNDERİLEN MESAJLARLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİĞİ İÇERİYOR

Yapılan açıklamada yine aynı şekilde insanların arkadaşları ve aileleriyle konuşmalarının gizliliğinde hiçbir değişiklik olmadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

"Bu güncelleme isteğe bağlı olan, verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız konusunda daha fazla şeffaflık sağlayan WhatsApp'ta bir işletmeye mesaj göndermeyle ilgili değişiklikleri içerir"

 

WhatsApp geri adım atmamaya kararlı ile ilgili etiketler WhatsApp mesaj Twitter Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Tesla karşıtları Berlin'de Tesla fabrikasına saldırı başlattı!

Tesla karşıtları Almanya'daki Tesla fabrikası Giga Factory'ye saldırı başlattı.