8 Şubat WhatsApp hesapları kapanacak mı? 7 farklı WhatsApp alternatif mesajlaşma uygulamaları

WhatsApp tarafından alınan gizlilik sözleşmesi kararı sonrasında 8 Şubat 2021 tarihinde hesapları kapanacak herkes şimdiden WhatsApp’a alternatif mesajlaşma uygulamalarını aramam başladı. Peki, WhatsApp alternatif mesajlaşma uygulamaları nelerdir?

2012 yılında kurulan ve kısa bir süre içerisinde milyarlarca kişi tarafından kullanılmaya başlanan WhatsApp, yavaş yavaş tarihe gömülmeye hazırlanıyor. 2014 senesinde Facebook tarafından 19 milyar dolar ödenerek satılan alınan WhatsApp da işin rengi bundan sonra değişmeye başladı.

Kişisel bilgilerin Facebook ve şirketleri tarafından kullanılması için onay talep eden bir bildirim gönderen WhatsApp, gözden de düşmeye başladı. Elon Musk tarafından önerilen Signal, Rusya merkezli Telegram, Çin merkezli WeChat kısa sürede en çok aranan uygulamalar listesinde ilk sırada yer alırken 8 Şubat 2021 tarihinde WhatsApp hesabı kapacak kullanıcılar da alternatif uygulama arayışı içerisine girdi.

NOT: WhatsApp'ın gönderdiği bildirimi kabul etmeyen kullanıcıların hesapları, bildirimde de söylendiği gibi 8 Şubat 2021 tarihinden silinecek ve kapatılacak.

WhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları

VİBER

Görüntülü, sesli ve metin mesajlarınız için WhatsApp’ın halihazırdaki en güçlü alternatiflerinden biri olan Viber sayesinde yazılan mesajların dilediğiniz zaman silebilirsiniz. Sohbetler ekranında dilediğiniz mesajlaşmayı gizleme özelliğini de barındıran Viber’in uygulaması içerisinde bulabileceğiniz oyunlarla mesajlaşırken canınız sıkılınca karşınızdaki kişiyle de eğlenebileceksiniz.

Boyutu biraz yüksek olduğu için fazla yer kaplamakta. Kullanıcıların geneline hitap etmeyen çok sayıda özelliği nedeniyle biraz kalabalık bir arayüzü de mevcut denebilir.

8 Şubat WhatsApp hesapları kapanacak mı? 7 farklı WhatsApp alternatif mesajlaşma uygulamaları

MOBİL ICQ

Bir dönemin efsane programlarından biri olan ICQ, geçtiğimiz yıllarda mobil platform olarak yeniden geri döndü. Sınırsız katılımcıya açık olan kanal sohbetleri, görüntülü ve sesli grup sohbetleri ve mesajlaşma gruplarıyla oldukça kaliteli alternatif olan ICQ’nun eksikleri arasında uygulama dosyasının büyük olması yer alıyor. Bu durum zamanla düşük performanslı cihaz kullanıcılarının canını da sıkabilmekte.

8 Şubat WhatsApp hesapları kapanacak mı? 7 farklı WhatsApp alternatif mesajlaşma uygulamaları - Resim : 2

SİGNAL

Yüksek seviyede gizlilik sunan Signal, WhatsApp'ın doğrudan en güçlü rakipleri arasında. Görüntülü ve sesli konuşmaya kadar tüm WhatsApp özelliklerini aynen taşıyan uygulama, Android sürümünde SMS uygulaması olarak da çalışabilmekte. Yani Android telefonunuzdaki SMS uygulamasını da Signal ile değiştirebilirsiniz.

8 Şubat WhatsApp hesapları kapanacak mı? 7 farklı WhatsApp alternatif mesajlaşma uygulamaları - Resim : 3

TELEGRAM

WhatsApp’ı uzun süredir tehdit eden bir uygulama olan Telegram, oldukça hafif ve kullanımı kolay bir programdır. Grup mesajlaşmalarında herhangi bir sınırı bulunmayan Telegram, WhatsApp’a çok alışanlar için arayüz alışması güç bir yapıda olsa da gereksiz bütün mesajlaşma özelliklerinden kolayca sıyrılıyor.

8 Şubat WhatsApp hesapları kapanacak mı? 7 farklı WhatsApp alternatif mesajlaşma uygulamaları - Resim : 4

TURKCELL BİP

Yerli WhatsApp alternatifi dendiğinde akla gelen ilk isim olan BİP, mesajlaşma ve görüntülü konuşma gibi özelliklerin dışında çeşitli kanallara abonelik ile birçok farklı hizmet sunmakta. Akıllı Faks ve mesajla para gönderme gibi özellikleriyle oldukça yenilikçi işlere imza atan BiP, zaman zaman Turkcell kullanıcılarına sağladığı ücretsiz internet gibi avantajlar ile de bilinmekte.

8 Şubat WhatsApp hesapları kapanacak mı? 7 farklı WhatsApp alternatif mesajlaşma uygulamaları - Resim : 5

DİSCORD

Genelde Twitch yayıncıları tarafından kullanıldığı için Türkiye'de adını duyursa da Discord, özellikle oyuncuların favori buluşma mekanları arasındadır. Sıradan bir mesajlaşma uygulamasına kıyasla kalabalık kanallar, sohbet odaları kurma imkanı sağlayan Discord, kesinlikle gündelik kullanım için uygun değildir.

8 Şubat WhatsApp hesapları kapanacak mı? 7 farklı WhatsApp alternatif mesajlaşma uygulamaları - Resim : 6 

Bu uygulamalar dışında Microsoft’un uygulaması Skype Lite, Line ve Threema gibi mesajlaşma uygulamalarını a rahatlıkla kullanabilirsiniz

8 Şubat WhatsApp hesapları kapanacak mı? 7 farklı WhatsApp alternatif mesajlaşma uygulamaları ile ilgili etiketler WhatsApp WhatsApp alternatif Signal telegram Turkcell BİP
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.