Chelsea, deplasmanda West Ham United'ı tek golle geçti

Premier League'de 32 maçta 55 puan toplayan ve sıralamada 4-5 pozisyonunda yer alan West Ham United ile Chelsea, Londra Stadı'ndan kozlarını paylaştı. Şampiyonlar Ligi vizesi için kritik önemdeki maçı Timo Werner'in golüyle 1-0 kazanan Chelsea, puanını 58 yaptı ve avantajı kaptı.

Premier League'in 33. haftasında West Ham United ile Chelsea karşı karşıya geldi. İlk 4'e girip önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma mücadelesi veren Londra'nın iki köklü ekibinin Londra Stadyumu'ndaki kapışmasında "Maviler" 0-1 galip geldi.

Chelsea'ye 3 puanı getiren golü 43'te Alman golcü Timo Werner attı. Ev sahibinde Paraguaylı stoper Fabian Balbuena 81'de kırmızı kart gördü.

Tarihinde ilk kez ilk 4'e bu kadar yaklaşan West Ham sezonun ilk yarısında Stamford Bridge'de oynanan maçı 3-0 kaybetmişti. O maçta Chelsea'nin başında West Ham United altyapısından yetişen Frank Lampard bulunuyordu.

Tarihi bir sezon geçiren David Moyes yönetimindeki "Çekiçler", son maçında deplasmanda Newcastle United'a 3-2 mağlup oldu. West Ham'ın evindeki son 5 maçlık performansı ise dikkat çekici; 4 galibiyet alan Bordo-Mavililer yalnızca Arsenal'le 3-0 öne geçtiği maçta 3-3 berabere kalmıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde adını yarı finale yazdıran Thomas Tuchel yönetimindeki Chelsea ise evinde oynadığı son maçta Brighton'la golsüz berabere kalmıştı.

Chris Kavanagh'ın yönettiği maçta Doğu Londra ekibinde yıldız isim Declan Rice, golcü Michael Antonio, sol bek Aaron Creswell forma giyemedi.

Chelsea, deplasmanda West Ham United'ı tek golle geçti ile ilgili etiketler West Ham United Chelsea premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.