Web siteleriniz, SEO ile daha görünür hale gelir

Teknolojinin hayatımıza tamamen girmesi ile birlikte artık gencinden yaşlısına herkes yenilikçi teknolojiler dünyasında var olmak istiyor. Özellikle ürün satışı yapan web siteleri ile  çeşitli blog siteleri, aramalarda görünürlüklerini daha da artırmak için çalışıyor.

Arama motorlarında web sitelerinin üst sıralarda görünmesini sağlayan SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) kavramının önemi de her geçen gün artmaya başladı.

SEO olmadan görünürlük olmaz mı?

Arama motoru optimizasyonu olarak tabir edilen Google, Yahoo ve Bing arama araçları, sizin aramak istediğiniz ürün ya da kelimenin sahip olduğu yüzlerce sayfayı size sunar. Hatta bunu mu demek istediniz diyerek, sizi o konuda daha fazla yapılan araştırma sayfalarına yönlendirir.

Web siteleri de ürün tanıtım metinlerinde anahtar kelimeler ve resimler kullanarak kendilerini bu yüzlerce sayfa içerisinde görünür kılmaya çalışmaktadır. Ancak, arama motorlarının kodlar aracılığıyla yazıldığı ve aynı içeriğe sahip milyonlarca site olduğu düşünüldüğü zaman, bu girişimler tek başına yeterli olmuyor. Burada devreye son yıllarda adını daha sık duyduğumuz SEO kavramı giriyor. SEO en sade tanımı ile internet sitenizin arama motorunda ilk sırada görünmesini sağlayan araçlar bütünüdür.

İnsanların arama motorlarında her zaman ilk sıralara baktığı düşündüğümüz zaman SEO çalışmalarının önemi bir kez daha anlaşılıyor.

SEO çalışması nasıl yapılır?

Bir içeriğin SEO olabilmesi için belli başlı kriterleri barındırması gerekmektedir. Metinde anahtar kelimeler kullanılması SEO için olmazsa olmazdır.  İçeriğin ana temasını oluşturan anahtar kelimelerin (keywords) ilk 200 kelime içerisinde bulunması hatta başlıkta anahtar kelimenin yer alması sizi bir adım öne çıkarır.

Diğer önemli hususlardan biri de, metninizde yazım hatası olmamasıdır. Yazım ve imla hatalarına çok dikkat etmeli, sektörün trendlerini takip ederek, içeriklerinizi bunlara göre oluşturmalısınız.

İçeriklerinizi oluştururken, çok fazla teknik terim kullanımından sakınmalı, H1, H2, H3 gibi başlık tiplerini kullanmaya özen göstermelisiniz. İçeriğinize yerleştireceğiniz alakalı bir fotoğraf, emojiyada görsel sizin için artı bir avantaj olacaktır.

Yine URL ve resimlerin nasıl kullanıldığı, site için link oluşturma web sitenizin mobil ile uyumlu olup olmaması gibi etmenler de SEO oluşumunda önemli etmenlerden olup, web sitenizin görünürlüğünü etkileyen unsurlardır.

Site içi linkler, sitenize artı puan katar

Sitenizde hazırlamış olduğunuz metinlere, konu ile ilgili daha önce yazmış olduğunuz bir metnin bağlantısını da link olarak verebilirsiniz. Site içi link verme işlemleri, arama motorlarının oluşturduğu dizinlerde size daha fazla yer vermesine imkan tanır. Böylece web sitenizin SEO puanı da yükselmiş olur.

Site dışı SEO çalışmaları

Yazımızın üst kısmında web sitenizin görünürlüğünü artırmak için içerikte neler yapabileceğinizi anlattık. Bunun yanında sitenize dışarıdan vereceğiniz destekler ile de site dışı SEO çalışmaları yapabilir, görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.

Site dışı SEO çalışmalarının başlıcalarını şöyle özetleyebiliriz:

Ürettiğiniz içerikler, insanların paylaşabileceği nitelikte olmalı. İçerik pazarlama sitelerinde içeriğinizi pazarlayabilmesiniz. İçeriklerinizi sosyal medyada paylaşarak, site trafiğinizi artırmalısınız. Yine dışarıdan destek alacağınız misafir yazarların özgün içerikleri ve bunların diğer insanlar ile paylaşılması, forum sitelerinde kullanılacak backlinkler ve geri dönüşler forumu ziyaret eden kişilerin sizin sitenize ulaşmasını sağlayacaktır. Ayrıca, Whitepress gibi link inşası yapmanıza yardımcı olacak platformları da kullanabilirsiniz

Burada en önemli hususlardan biri de son yıllarda reklam araçları içerisinde en fazla tercih edilen Influencerler tarafından reklamınızı yaptırmak olacaktır. Tanınmış kişilerin yaptığı bu reklam sayesinde sitenizin ziyaretçi trafiği çok daha fazla artacaktır.

Tüm bunların ışığında sizde kendi web sitenizin aramalarda üst sıralarda görünmesi için site içi SEO ve site dışı SEO çalışmalarına ağırlık vermeli, bu konuda gerektiğinde dışarıdan destek almalısınız.

Web siteleriniz, SEO ile daha görünür hale gelir ile ilgili etiketler seo
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.