Wayfair'in Türkiye ayağı var mı?

ABD'de hizmet veren bir e-ticaret sitesi üzerinden çocuk satışı yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Kimileri bunun komplo teorisi olduğunu söylerken, kimileri de bu büyük tehlikenin gerçeklik payı varsa bir an önce açığa çıkarılması gerektiğini belirtti. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ise binlerce insanın merak ettiği o soruyu sordu: Bu ağın Türkiye ayağı var mı? Varsa kimler?

Amerikan e-ticaret sitesi Wayfair'de yüksek fiyatlı ürünlere kaçırılan çocukların isminin verilmesi 'çocuk ticareti yapılıyor' iddiasına neden oldu.

Tüm dünyanın konuştuğu bu iddia ilk başlarda komplo teorisi gibi gözükse de, sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar bu kadarının tesadüfün olmayacağı yönünde düşünceleri doğurdu. 

Örneğin sitede 12 bin dolara satılan bir mobilyada 17 yaşında kaybolan Samiyah Mumin'in adının yazdığı görüldü. Sosyal medyada kullanıcılar bunun tesadüf olamayacağını iddia etti.

Wayfair'in Türkiye ayağı var mı?

 TÜRKİYE AYAĞI VAR MI?

Bu korkunç tesadüfler sonrası gözler Türkiye'deki e-ticaret sitelerine çevrildi. Türk sosyal medya kullanıcıları, fiyatı olması gerekenden pahalı ürünleri inceleyerek bu durumun Türkiye'de yaşanıp yaşanmadığını araştırmaya başladı.

Kimi siteler bu nedenle itham edilse de, elle tutulur bir kanıt gösterilemedi.

CAN ALICI SORUYU KARAGÜL SORDU

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de konuya ilişkin Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

"ABD'deki Wayfair olayı, çok büyük bir tehlikeyi ortaya serdi. Dehşet verici. Şok edici.  İnsanlık ne ile karşı karşıya?" ifadesini kullanan Karagül, "Bu ağın Türkiye ayağı var mı? Varsa kimler? Hangi dijital platformlar kullanılmış? Müşteri profillerinde kimler var?" diyerek sorularını sıraladı.

Karagül, bu konunun soruşturulmasının şart olduğunu da sözlerine ekledi.

Wayfair'in Türkiye ayağı var mı? - Resim : 2

Wayfair'in Türkiye ayağı var mı? - Resim : 3

 

Wayfair'in Türkiye ayağı var mı? ile ilgili etiketler ABD İbrahim Karagül Çocuk WayFair ticaret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.