Pizza Gate olayı nedir? Wayfair çocuk ticareti mi yapıyor?

Pizza Gate olayı nedir?WayFair'in kaçırılan çocukların ticaretini yaptığı iddiaları sosyal medyada gündem oldu. Pizza Gate nedir olayını merak eden kullanıcılar WayFair ile benzerlik olduğunu gözlemledi.

Mobilya ile beraber ev eşyaları satan WayFair'in kaçırılan çocukların ticaretini yaptığı iddia edildi. İddiaların ise bir komple teorisi olduğu yönünde haberler gelirken tüm Amerika adeta ayaklandı. Peki geçmişte yaşanan Pizza Gate olayı nedir?

Twitter ve Reddit üzerinde WayFair'in kaçırılan çocukların ticaretini yaptığı iddiaları sosyal medyada gündem oldu. Adlı saklı tutulan bir sosyal medya kullanıcısı Wayfair’in oldukça pahalıya dolap, çekmece, yastık gibi ürünleri satmasının arkasındaki nedeni teorilerle açıkladı. Bu teori daha öncesinde 2016 yılında Pizza Gate skandalı ile benzerlik gösterdiği görüldü.

Wayfair web sitesi üzerinden satışa sunulan ürünlerde astronomik rakamlar gözlerden kaçmadı. Wayfair’de yer alan dolapların ismi Neriah, Yaritza, Alyvia ve Samiyah gibi kayıp çocukların isimleri verildiği iddia edildi.

Wayfair'den yapılan açıklamada, “Tabii ki, bu iddialar gerçek değil. Söz konusu ürünler, doğru fiyatlandırılan endüstriyel sınıf dolaplardır. Tedarikçi tarafından sağlanan fotoğrafların ve açıklamaların yüksek fiyat noktasını yeterince açıklamadığını kabul etti. Ürünleri yeniden adlandırmak ve fiyat noktasını netleştirmek için ürünü doğru bir şekilde tasvir eden daha ayrıntılı bir açıklama ve fotoğraflar sunmak için ürünleri geçici olarak siteden kaldırdık.” ifadeleri kullanıldı.

PİZZA GATE OLAYI NEDİR?

Pizza Gate olayı Amerika’nın önde gelen zenginleri ve siyasetçileri için sapkın partilerde çocukların kurban edilmesi ve cinsel istismarda bulunmasının ortaya çıkması olarak adlandırılır. WikiLeaks’in ortaya çıkardığı belgelerinde de geçen bu Pizza Gate olayı daha sonrasında örtbas edilmişti.

Pizza Gate olayı nedir? Wayfair çocuk ticareti mi yapıyor? ile ilgili etiketler WayFair pizza gate
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.