Washington'da düzenlenen Türk Festivali yoğun ilgi gördü

ABD'nin başkenti Washington'da Geleneksel Türk Festivali düzenlendi. Binlerce Türk ile yabancının katıldığı renkli etkinlikte el dokuması, Türk halıları, geleneksel Osmanlı kıyafetleri ve çiniler ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Washington Türk-Amerikan Derneği'nin (ATA-DC) organizatörlüğündeki Türk Festivali, The Wharf bölgesinde gerçekleştirildi.

Türk kültürü ve mutfağının seçkin örneklerinin tanıtıldığı renkli festivalde, Türkiye'den gelen dans grubunun gösterisinin yanı sıra folklor ekibinin gösterileri büyük ilgi gördü. Geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan halk oyunu ekibi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Washington'da düzenlenen Türk Festivali yoğun ilgi gördü

Osmanlı-Türk kültürünü yansıtan ürünlerin sergilendiği stantlar katılımcıların oldukça ilgisini çekti. El dokuması, Türk halıları, geleneksel Osmanlı kıyafetleri ve çiniler ziyaretçiler tarafından incelendi.

Geleneksel Türk Mirası Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivalde ayrıca Türk mutfağının en güzel örnekleri misafirlerin beğenisine sunuldu. Festivale, bölgede yaşayan Türklerin yanı sıra başta Amerikalılar olmak üzere farklı milletlerden ziyaretçiler de katıldı.

AA

Washington'da düzenlenen Türk Festivali yoğun ilgi gördü ile ilgili etiketler Washington Türk festivali ATA-DC Washington Türk-Amerikan Derneği

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.