Washington'da alarm en üst seviyede

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, yarın yemin ederek görevi mevcut Başkan Donald Trump'tan devralacak. Yemin töreni öncesinde başkent Washington'da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. 6 Ocak'taki Kongre baskını gibi bir olayın yaşanmaması için 25 bin Ulusa Muhafız hem Kongre binası hem de çevresinde alarm durumuna geçti.

ABD'de dört yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini rakibi Joe Biden'a kaptıran Başkan Donald Trump, seçim sonuçları sonrasında yenilgiyi kabullenmekte uzun süre zorlandı.

ÜLKEDE GÖRÜLMEMİŞ KAOS

Seçimlerde usülsüzlük yapıldığını ve oyların çalındığını öne süren Donald Trump, çok sayıda eyalette seçim sonuçlarına itiraz etti. İtiraz sonrası da umduğunu bulamayan Trump bu kez de ülkede görülmemiş bir kaosun yaşanmasına neden oldu.

Destekçilerinden medet uman Donald Trump, Beyaz Saray yakınlarında düzenlediği mitingde, seçimi asıl kazananın kendisi olduğunu söyleyerek, Kongre binasına yürünmesi çağrısında bulundu.

Trump'ın yönlendirmesiyle Joe Biden'ın başkanlığının tescillendiği sırada Kongre binasını ele geçiren protestocular, ellerine ne geçirdiyse kırdı. Bazı senatörlerin odalarına girildi, bilgisayarlarına ciddi zararlar verdi. Çıkan çatışmalarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetti.

GÖZLER YARINKİ YEMİN TÖRENİNDE 

6 Ocak'ta yaşanan bu olaylar sonrasında gözler 20 Ocak'taki yemin törenine çevrildi.  Joe Biden'ın yemin ederek göreve başlayacağı törene yapılması muhtemel saldırının önüne geçmek için 25 bin Ulusal Muhafız günler öncesinden başkent Washington'a gitti.

Washington'da alarm en üst seviyede

Başkentte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çekilirken, Pentagon da içeriden bir saldırı ihtimaline karşı tüm Ulusal Muhafızları taramadan geçirdi.

ABD Ordu Sekreteri Ryan  McCarthy, şu ana kadarki güvenlik taramalarında kayda değer bir sorunla karşılaşmadıklarını ve somut bir tehdit unsuru bulunmadığını da kaydetti.

Washington'da alarm en üst seviyede - Resim : 2

ABD Ordu Sekreteri, "Durumun farkında olmalıyız ve bu operasyonda yer alan bu kişileri ciddi şekilde güvenlik taramasından geçirmek için tüm mekanizmalarımızı kullanmalıyız." değerlendirmesini yaptı.

SİLAHLI DRONE'LU SALDIRI İHTİMALİ

Öte yandan silahlı Donald Trump destekçilerinin Kongre binasına yapacağı değerlendirilen saldırılarda silahlı drone kullanılma ihtimaline karşı da askerlerin teyakkuzda olduğu bildirildi.

Washington'da alarm en üst seviyede - Resim : 3

 

Washington'da alarm en üst seviyede ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Güvenlik kongre ulusal muhafız Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.