Washington ve Teksas'ta OHAL!

ABD'de Teksas ve Washington DC'de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar nedeniyle OHAL ilan edildi. Şiddet ve yağmalama olaylarının artmasın nedeniyle söz konusu kararların alındığı belirtildi.

ABD’nin Minnesota eyaletinde bulunan Minneapolis şehrinde geçtiğimiz günlerde 46 yaşındaki siyahi George Floyd, tutuklandığı sırada polis memuru Derek Chauvin tarafından öldürülmüştü. Floyd’un ölümünün ardından çıkan protestolar tüm ülkeye yayıldı.

Washington ve Teksas'ta OHAL!

Teksas’ta protestolar sırasında şiddetin ve yağmanın artması nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Teksas Valisi Greg Abbott, yaptığı açıklamada protestolar sebebi ile tüm eyalette olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Washington ve Teksas'ta OHAL! - Resim : 2

Vali, “Tüm Teksaslılar ve Amerikalılar protesto hakkına sahiptir. Ancak başkalarına karşı şiddet uygulanması ve mülke zarar verilmesi kabul edilemez. Eyalette yapılan protestolar şiddet olaylarına dönüşmüştür. Kamu güvenliği korumamız ve mülke verilen zararları önlemeliyiz. Bu yüzden federal ajanlara Teksas Barış Gücü olarak hizmet etmelerine ve insanların güvenliğini sağlamaları için yetki veriyorum. Barışçıl bir şekilde eylem yapanlar seslerini duyurmaya devam edebilir” dedi.

WASHINGTON DC'DE DE OHAL İLAN EDİLDİ

Protesto gösterilerinin ülkeye hızla yayılmasının ardından bir OHAL kararı da Washington DC'den geldi. Saat 23:00 itibari ile sokağa çıkma yasağının uygulanacağı duyuruldu. Ulusal Muhafızlar'ın da göreve başlayacağı duyuruldu. 

Washington ve Teksas'ta OHAL! ile ilgili etiketler ABD protesto Teksas
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.