Washington DC'deki Kongre Binası yakınındaki bomba paniği son buldu!

ABD’nin başkenti Washington DC’de patlayıcı cihaz bulunduğundan şüphelenilen aracın sürücüsü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında, ABD Başkanı Joe Biden’ın istifa etmesini istedi. Aracın sürücüsü saatler sonra güvenlik güçlerine teslim oldu.

ABD'nin başkenti Washington DC'de içerisinde patlayıcı cihaz olduğundan şüphelenilen araç paniğe neden olmuş, güvenlik güçleri Kongre Binası Kütüphanesi çevresindeki bulunan araç nedeni ile kütüphane çevresindeki binaların tahliye etmişti.

Güvenlik güçleri, olay yerindeki müfettişlerin cihazın çalışabilir bir patlayıcı olup olmadığını ve aracın içindeki şahsın bir fünye tutup tutmadığını belirlemek için çalıştıklarını belirtmiş, olay yerini polis araçları ve barikatlarla erişime kapatmıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve ABD Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu'nun (ATF) olaya müdahale ettiği belirtilirken, araçta bulunan şüpheli ile müzakerenin sürdüğü aktarıldı.

ŞÜPHELİ SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN YAPTI

ABD basınında yer alan haberlerde şüphelinin Floyd Ray Roseberry olduğu öne sürülerek, Roseberry’nin sosyal medya hesabı üzerinden 30 dakikalık bir canlı yayın yaptığı aktarıldı. Canlı yayında konuşan Roseberry, ABD Başkanı Joe Biden’ın istifa etmesini istedi.

Yayında devrimin başladığını belirten Roseberry, elinde patlayıcı olduğunu iddia ettiği tenekeyi gösterdi. 

Kongre Polis Şefi Thomas Manger yaptığı açıklamada, müzakerecilerin şüpheliyle iletişim halinde olduğunu ve bir "çözüme" ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Şu anda amacının ne olduğunu bilmiyoruz" dedi.

OLAY, ŞÜPHELİNİN TESLİM OLMASIYLA SON BULDU

Aracın sürücüsü saatler sonra güvenlik güçlerine teslim oldu.

Saatler süren müzakerenin ardından 49 yaşındaki Floyd Ray Roseberry adlı şüpheli, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Roseberry’nin teslim olmasının ardından açıklama yapan Kongre Polis Şefi Thomas Manger, Kongre Binası yakınlarında aracında bomba bulunduğunu iddia eden zanlının teslim olduğunu ve olaysız bir şekilde gözaltına alındığını aktardı.

ŞÜPHELİNİN AMACI ANLAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Şüphelinin amacının ne olduğunu henüz bilmediklerini belirten Manger, aracın yetkililer tarafından arandığını ve araçta hala patlayıcı olup olmadığını bilmediklerini ve hala "aktif bir olay yeri" olduğunu açıkladı.

Manger ayrıca, yetkililerin Roseberyy ile yazı tahtası aracılığıyla görüşmeye çalıştığını ifade ederek, Roseberry’e robot yardımı ile bir telefon gönderildiğini ancak kullanmayı reddettiğini aktardı. Manger, şu ana kadar şüphelinin başkalarıyla birlikte hareket ettiğine dair "hiçbir belirti" olmadığını ifade etti.

 

Washington DC'deki Kongre Binası yakınındaki bomba paniği son buldu! ile ilgili etiketler bomba Washington Amerika ABD kongre

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.