Warner Bros, Disney ve Sony filmlerinin Rusya'da yayınlanmasını durdurdu

Warner Bros, Disney ve Sony, Ukrayna'nın işgalinden sonra Rus sinemalarında film gösterimini durdurdu. Duyurular, The Batman, Turning Red ve Morbius gibi büyük filmlerin vizyona girmesinin artık ülkede planlandığı gibi devam etmeyeceği anlamına geliyor.

BBC'nin haberine göre; Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler ve kuruluşlar Moskova'ya karşı yaptırımları artırıyor. Son günlerde, otomobil üreticileri ve enerji devleri de dahil olmak üzere küresel şirketler, Rusya ile ticari bağlarını kesti. Buna sinema dünyasının küresel şirketleri de katıldı.

Warner Bros gişe rekorları kıran Batman, Cuma günü Rusya'da vizyona girecekti. Şirketin bir sözcüsü, "Ukrayna'daki insani kriz ışığında, WarnerMedia uzun metrajlı filmi 'The Batman'in Rusya'da gösterimini duraklatıyor" dedi.

Disney, Pixar animasyon filmi Turning Red'in Rusya'da çıkışını erteledi. Disney'de yapılan açıklamada, "Ukrayna'nın nedensiz işgali ve trajik insani kriz göz önüne alındığında, filmlerin Rusya'da sinemalarda gösterimini durduruyoruz" denildi. Eğlence devi, "mültecilere acil yardım ve diğer insani yardımlar" sağlamak için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacağını da duyurdu.

Sony, Marvel uyarlaması Morbius'un ülkede piyasaya sürülmesini durdurdu. Bir şirket sözcüsü, "Ukrayna'da devam eden askeri harekat ve bu bölgede ortaya çıkan belirsizlik ve insani kriz göz önüne alındığında, Rusya'da planlanan etkinliklerimizi de durduracağız" dedi.

Warner Bros, Disney ve Sony filmlerinin Rusya'da yayınlanmasını durdurdu ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna warner bros disney Sony
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.