Wall Street Journal'dan Türkiye'ye karşı büyük küstahlık

Wall Street Journal, Türkiye’nin, “gittikçe artan hukuksuzluğun devamı durumunda NATO üyesi olarak kalmaması gerektiğini” iddia etti.

PKK ve FETÖ sözcülüğü yapan Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren Wall Street Journal, “Ankara'nın, Temmuz darbesini gazeteciliğe bastırmak için bahane olarak kullandığı" iftirasını yazdı. Gazete, Türkiye’nin, “gittikçe artan hukuksuzluğun devamı durumunda NATO üyesi olarak kalmaması gerektiğini” iddia etti.

Gazete şunları yazdı.

“Obama Yönetimi, bu baskılar sırasında büyük ölçüde sessiz kaldı ve Ankara’nın, darbenin beyini olduğu iddia edilen Pennsylvania’da yerleşik Müslüman din adamı Fetullah Gülen’in iade talebini gözönünde bulundurmaya devam ediyor. Türkiye’nin NATO üyesi ve hem ABD hem de Avrupa Birliği, Suriye’deki İslam Devleti ile savaşmak ve Avrupa’ya mülteci akınını durdurmak için Ankara’ya ihtiyaçlarının olduğuna inanıyorlar.”

Bunun ardından “Belki de öyledir” diyen gazete, ancak bunun Batı’yı, “baskıları kınama yükümlülüğünden kurtarmadığını” öne sürdü. Gazete Gülen’in “Türkiye’de adil bir yargılamayı beklemediği süreci iade edilmemesini” savundu ve Türkiye’nin, “gittikçe artan hukuksuzluğun devamı durumunda NATO üyesi olarak kalmaması gerektiğini” iddia etti.

Wall Street Journal'dan Türkiye'ye karşı büyük küstahlık ile ilgili etiketler Türkiye NATO Wall Street Journal
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.