Wagner'e bağlı 2 bin asker Hafter saflarında savaşıyor!

ABD, Libya'da Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı 2 bin askerin Hafter saflarında savaştığını duyurdu.

AFRICOM Halkla İlişkiler Sorumlusu Nicole Kirschmann Trablus merkezli February televizyon kanalına yaptığı açıklamada, bölgede güvenliğin sağlanması için Libya'nın huzur ve istikrara kavuşması gerektiğini belirtti.

Kirschmann, "AFRICOM, Libya'da halihazırda Rus Wagner şirketine bağlı 2 bin kişinin faaliyet gösterdiğini tahmin ediyor." dedi.

Kremlin destekli Rus şirketlerinin Afrikayı istikrarsızlaştırdığını belirten Kirschmann, Libya'da çözümün siyasi yollardan sağlanması gerektiğini vurguladı.

HAFTER GÜÇLERİNİN DESTEKÇİSİ RUS WAGNER ŞİRKETİ
Kremlin Sarayı'nın yemek işini yönettiği için "Şef" lakabıyla anılan Yevgeny Prigozhin'e ait güvenlik şirketi Wagner grubu, Suriye, Ukrayna, Libya ve Afrika ülkelerinde paralı askerleri ve siyasi faaliyetleriyle tanınıyor.

Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakı ve Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı gruplara Moskova'nın desteği sırasında ismi sıkça duyulan Wagner, Birleşmiş Milletler raporlarına göre 1000'den fazla paralı askeriyle Trablus'un sıcak cephe hatlarında Hafter için savaşıyor.

Libya hükümeti, Trablus'un güneyindeki cephelerde ele geçirdikleri bir yabancı paralı askerin cesedine ilişkin soruşturma başlattıklarını, tahkikatın sonuçlarını uluslararası toplumla paylaşacaklarını duyurmuştu.

Wagner'e bağlı 2 bin asker Hafter saflarında savaşıyor! ile ilgili etiketler Rusya Libya Hafter wagner
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.