Vurulma gerekçesi ile yeri saklanıyor! Anadolu Parsı 1974 yılından beri ilk kez görüntülendi!

Şöhret avcılarının yanı sıra,değişen doğa şartları nedeni ile soyu tükenmekte olan" Anadolu Parsı" olarak bilinen leopar,1974 yılından beri, ilk kez video olarak görüntülendi.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından,vurulmaması için yeri saklanan Anadolu Parsı'nın görüntülenmesi,doğa severler de büyük sevinç yarattı. 'Anadolu Pars'ının görüntülenme videosunu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de kendi sosyal medyasından paylaştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye'de soyu tükendiği sanılan,"Anadolu Parsı"olarak bilinen,leopar cinsinin yaşadığı ortaya çıktı.

GİZEMLİ ANADOLU PARSI YÜZYILAR BOYU YAŞADI!

Tarihin her dönenin de,görüntüsü nedeni ile çok sevilen "Anadolu Parsı" yüzyıllarca Ege ve Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde,genellikle ormanlık,ayrıca dağlık alanlarda yaşamıştır.Anadolu Parsı,vahşi hayvanlardan Leopar alttüründeki büyük kedigillerin Anadolu topraklarında son temsilcileri olarak gösteriliyor.

Türündeki diğerlerine göre, daha çok çevik olduğu bilinen Anadolu parsı, etoburdur olarak biliniyor.Genellikle geyik, ceylan, yaban keçisi, yaban domuzu, küçük memeliler ve kuşlar gibi bir çok hayvanları avlayarak beslendiği kayıtlara geçmiştir.

1974 YILINDAN BERİ İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ!

Bilgisizlik ile cahillikten vurularak ve değişen doğa şartları nedeni ile soyu tükenmekte olan" Anadolu Parsı," son olarak 1974 yılın da görülmüştü.17 Ocak 1974 tarihinde, Beypazarı ilçesinin 5 km batısında bulunan, Bağözü köyünden bir kadına saldırması sonrasında vurularak öldürülmesinden sonra, görüntülenemiyordu. 'Anadolu Pars'ının görüntülenme videosunu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de kendi sosyal medyasından paylaştı.

DOĞASEVER ARASINDA BÜYÜK SEVİNÇLE KARŞILANDI!

SüperHaber'in aldığı bilgilere göre, "Anadolu Parsı" olarak bilinen leopar, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün resmi hesabı tarafından, "Anadolu Parsı" görüntüsü paylaşıldı. Türkiye'de yaşayan en vahşi canlılar arasında, görüntülenememesi nedeniyle, en gizemli hayvanlardan gösterilen ve soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan altında bulunan Anadolu Parsının görüntülenmesi, doğa severler de büyük sevinç yarattı.

GÖRÜNTÜLENMESİ SOSYAL MEDYADA BÜYÜK SES GETİRDİ!

Neslinin tükendiği yönünde görüşler bulunmasına karşın,Anadolu Parsı'nın video olarak görüntüye alınması,sosyal medyada büyük yankı yarattı. İşte doğaseverlerin yazdığı o ilginç tweetler..

-Biran önce sayıları arttırılsın. Sokakların anadolu parsına ihtiyacı var. Sokaklar sürü halinde gezen sahipsiz köpeklerin yaşam alanı olmuş. En azından besin zincirinde yeri olsun Anadolu parasının. Doğal denge kurulsun. İnsanlara herhangi bir zararı yok, tek olarak avlanıyorlar.

-Mükemmel bir hayvan. Bizim topraklarımızda yaşamasıda ayrı bir güzellik

-Mükemmel resim. Doğa ve vahşi yaşam sayfalarından ricam bu güzelliklerin adresini söylememesi

-Galiba iç Anadolu veya doğu anadoluda yaşıyor. Surat yassı kulaklar yatık soğuk koşullara uyum sağlamış belliki

-Baktım yeniymis ama tarım ve orman bakanlıgı guvenlik gerekcesiyle yeri acıklamamıs yine de koruma altına alınsa keske

-Türkiye'de avcılık yasaklanmalıdır. Dağa, ovaya silahla giden suçu tekrarlama şüphesinden dolayı tutuklanmalıdır.

-Eski goruntu mu bu yeniyse lokasyon paylasmayın bu hayvanın uzvu kadar degeri olmayan cahiller ona zarar verebilir kıyamam zaten onun icin zor burda yasam

-Bu türün ülkemizde olmasına neden sevinildiğini anlamadım. Kampçılar veya doğa gezginleri için ölümcül tehlike değil mi şimdi bu? Neye seviniliyor? Sevinciniz kuzuların nadir kurt görünce sevinmesi gibi geliyor bana.

Vurulma gerekçesi ile yeri saklanıyor! Anadolu Parsı 1974 yılından beri ilk kez görüntülendi! ile ilgili etiketler av Anadolu Parsı av yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.