Vurulduktan sonra yakılmışlardı! Myanmar katliamının 30 kurbanı defnedildi

Myanmar'da bir köyde aralarında kadın ve çocukların da olduğu 30 kişi öldürülüp, bedenleri ateşe verilmişti. Korkunç katliamın kurbanları defnedildi. 12 yaşından küçük iki çocuğun da bulunduğu 37 kişi ise halen kayıp.

Myanmar'da darbe karşıtı etnik silahlı gruplardan Karen Toplulukları Savunma Birliği (KNDF), 24 Aralık'ta Kayah eyaletinde vurulduktan sonra yakılan 30 kişinin gömüldüğünü bildirdi.

KNDF sözcüsü, Al Jazeera'ya 24 Aralık'ta Kayah eyaletine bağlı Hpruso ilçesinin Moso köyünde aralarında kadın ve çocukların da olduğu 30 kişinin öldürülmesi ve bedenlerinin ateşe verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Olayı soruşturan ekibin, aralarında 12 yaşından küçük iki çocuğun da bulunduğu 37 kayıp ihbarı aldığını belirten sözcü, 37 kişinin de yakılıp yakılmadığıyla ilgili bilginin henüz doğrulanmadığını kaydetti.

KNDF sözcüsü, soruşturma ekibine bağlı doktorların 30 ceset üzerinde adli analizler yaptığını ve bu kişilerin yakılmadan önce vuruldukları sonucuna vardığını aktardı. Kurbanların silahlı devrimci gruptan olmadığının bilindiğini ifade eden sözcü, hayatını kaybedenlerin hiçbirinde silah bulunmadığını söyledi. KNDF yetkilileri, 24 Aralık'taki saldırıda hayatını kaybeden 30 kişiden geriye kalanların gömüldüğünü kaydetti.

Vurulduktan sonra yakılmışlardı! Myanmar katliamının 30 kurbanı defnedildi

BÖLGEDEKİ HALK KORKU İÇİNDE

Bölgedeki yaşayanların bu olaydan çok kötü etkilendiğini ifade eden sözcü, "İnsanlar harap olmuş ve korkmuş durumda." dedi. Sözcü, Kayah'ta yerlerinden edilenlerin tahmini sayısının 30 bini olduğunu aktardı.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada yayılan fotoğraflarda, askeri cunta tarafından yönetilen Myanmar'da ordunun, Kayah eyaletine bağlı Hpruso ilçesinin Moso köyünde aralarında kadın ve çocukların da olduğu 30'dan fazla kişiyi öldürdüğü ve bedenlerini ateşe verdiği iddia edilmişti. Myanmar'da ordunun şubatta seçilmiş yönetimi devirip iktidarı ele geçirmesinden bu yana darbe karşıtı silahlı etnik gruplarla güvenlik güçleri arasında ciddi çatışmalar yaşanıyor.

Vurulduktan sonra yakılmışlardı! Myanmar katliamının 30 kurbanı defnedildi ile ilgili etiketler Myanmar katliam
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.