Volkswagen'in Türkiye'de fabrika açmasına karşı çıktılar!

Alman otomotiv devi Volkswagen'in Türkiye’de yeni üretim tesisi açmasına işçi temsilcilerinin karşı çıktığı ve vetoya hazırlandığı iddia edildi.

Alman otomotiv şirketi Volkswagen’in Küresel İş Konseyi Başkanı ve Denetim Kurulu üyesi Bernd Osterloh, kurum içi bir gazete yaptığı açıklamada,  "Net bir şekilde belirtmek istiyorum. Türkiye politik amaçlarına güç kullanarak ulaşmak istediği sürece, işçi temsilcileri yatırım kararına karşı çıkacak” ifadelerini kullandı.

Alman şirketin Türkiye’deki fabrikasının kapasitesinin yıllık üretim kapasitesi 300 bin araç olması bekleniyor. Volkswagen bu fabrikayı Türkiye ve Orta Doğu pazarında genişlemek için kullanmayı planlıyor.

Dev şirketin mali yönetimden sorumlu ismi Frank Witter çarşamba günü gazetecilere bulunduğu değerlendirmelerde siyasi durumu ve gelişmeleri izlediklerini belirterek alternatif aramak için zaman baskısı bulunmadığını söyledi.

TOPLANTI 15 KASIM'DA YAPILACAK

Bloomberg'in aktardığına göre, Denetim Kurulu üyesi Osterloh şirketin yatırım kararı alırken çevrenin istikrarına da dikkat edeceğini söyledi.

İşçi temsilcileri Volkswagen’in stratejik kararlarında oldukça güçlü bir role sahipler.

Denetleme kurulunda üyelerin yarısını oluşturuyorlar ve veto gücünü ellerinde bulunduruyor.

Şirketin gelecek 5 yıllık yatırım kararları 15 Kasım’daki toplantıda masaya yatırılacak.

Volkswagen'in Türkiye'de fabrika açmasına karşı çıktılar! ile ilgili etiketler Türkiye Almanya Otomotiv sektörü Volkswagen Alman
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.