Volkswagen elektrikli otomobil üretimi için bir adım daha attı ve batarya üretimi için yeni işbirliğini duyurdu

Volkswagen'in elektrikli otomobiller için kurduğu batarya şirketi olan PowerCo ve Belçikalı şirket Umicore, elektrikli otomobillerin bataryası için 3 milyar dolarlık pil ortaklığını duyurdu. İşte detaylar…

Volkswagen Grubu’nun batarya şirketi PowerCo ve Belçikalı firma Umicore elektrikli otomobillerin bataryası için hammadde ortak girişimi kurduklarını duyurdu.

Volkswagen elektrikli otomobil üretimi için bir adım daha attı ve batarya üretimi için yeni işbirliğini duyurdu

3 milyar euro yatırım yapacağı açıklanan ortak girişim, 10 yıl sonunda yılda 2.2 milyon elektrikli otomobil için pil malzemeleri üretmeyi hedefliyor. PowerCo'nun Avrupa pil fabrikalarına 2025 yılından itibaren malzeme tedariki başlayacak. 

Lityum, kobalt, nikel ve manganez de dahil olmak üzere hammaddeler dünyanın dört bir yanından tedarik edilecek olsa da, piller için katot üretimi, Umicore'un Polonya fabrikasında ortak girişim kapsamında gerçekleştirilecek.

Firmalar, pil malzemelerindeki metallerin geri dönüştürülmesi konusunda da işbirliği yapma hedefleri olduğunu belirtti.

ORTAKLIKLAR ARTIYOR

Avrupalı otomotiv devleri Asya hakimiyetinde olan tedarik zincirini Avrupa'ya taşımak için çalışmalarını hızlandırıyor. Büyük şirketler hammadelerin pillere dönüşümü için kurulu olan fabrikalarla ortaklıklarını artırıyor. 

2030’DA SATIŞLARIN YÜZDE 70’İ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER OLACAK

Volkswagen, 2030 yılına kadar Avrupa'daki satışlarının yüzde 70'inin tamamen elektrikli araçlar olmasını hedefliyor.  

Volkswagen elektrikli otomobil üretimi için bir adım daha attı ve batarya üretimi için yeni işbirliğini duyurdu ile ilgili etiketler Volkswagen Otomobil elektrikli otomobil PowerCo Umicore elektrikli otomobil bataryası üretimi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.