Volkswagen'den Türkiye itirafı

Volkswagen Türkiye'de fabrika kuracağını açıkladığında otomotiv sektöründe heyecan yaratmıştı. Alman devi pandeminin araya girmesi ile ertelediği bu yatırımı süreçte tamamen iptal etti. Ancak bu iptalin arkasında ekonomik gerekçeler ya da pandemi olmadığını söyleyenler vardı. Dev firma ise şu ana kadar gerekçe açıklamamıştı. Şirketin CEO'su Herbert Deiss'ten gerçek sebebe ilişkin itiraf geldi. Deiss, Türkiye'de fabrika açmaktan vazgeçmelerinin arkasında siyasi sebepler olduğunu açıkladı.

Almanya merkezli Wirtschafts Woche’ye konuşan Volkswagen CEO’su Herbert Deiss, Türkiye yatırımının iptal kararıyla ilgili perde arkasındaki gerçekleri anlattı.

LOG'dan Ozan Öğretmenoğlu'nun haberine göre, Deiss, ilk kez net bir şekilde Türkiye’deki siyasi durumla ilgili endişelerin fabrika inşa etmekten vazgeçilmesinin ana nedenlerinden biri olduğunu açıkladı.

Hala fabrikanın açılması gerektiği fikrine sahip olduğunu söyleyen Deiss, buna rağmen marka içerisindeki üst kadronun büyük çoğunluğunda siyasi gerilim merkezli endişeler olduğunu ifade etti.

Deiss alınan iptal kararına ilişkin devamla şunları söyledi: “Söz konusu kapsamlı bir yatırım olduğu için konsey onayı olmadan projenin gerekli çoğunluğu alması imkansızdı. Bu yatırımla birlikte Türkiye’ye gitmemiz gerektiğini düşünüyordum çünkü oradaki koşulların iyileştirilmesine de katkıda bulunabilirdik. Türkiye jeostratejik açıdan Avrupa’nın vazgeçmemesi gereken bir ülke. Bence Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne entegre etmek ve işbirliğini genişletmek gerekiyor. Avrupa Birliği’nin ve Alman hükümetinin bu süreçle ilgili tavırlarını bu kapsamda her zaman biraz uzak kalmışımdır.” 

 

Volkswagen'den Türkiye itirafı ile ilgili etiketler Volkswagen Türkiye Herbert Deiss
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.