Volkswagen'den kritik Türkiye kararı

Volkswagen operasyonlarının bir kısmını Türkiye'ye getirmek amacıyla bir fabrika kuracaktı. Bu plan koronavirüs salgınından kısa süre önce gündeme gelmişti. Ancak pandemi ile birlikte bu plan ertelenmişti. Son gelişme ise bizzat Alman devinin CEO'su Herbert Diess'in açıklamaları ile ortaya çıktı. Diess, evcut üretim kapasitesinin koronavirüs nedeniyle şimdilik yeterli olduğunu, bu nedenle Türkiye'de fabrika açmaktan vazgeçip Slovakya'daki üretim tesisini güçlendireceklerini açıkladı.

Türk otomotiv endüstrisini heyecanlandıran “Volkswagen’in Türkiye'de fabrika açma planı” beklendiği gibi sonuçlanmadı. Bizzat Volkswagen CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre Alman otomotiv devi, Türkiye’de fabrika kurmaktan vazgeçti.

Konuyla ilgili haberler ilk ortaya çıktığında Volkswagen’in yeni üretim tesisi için Türkiye’yi seçeceği ifade ediliyordu. Hatta dev firma bu amaçla geçtiğimiz yılın ekim ayında Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ. adıyla 943.5 milyon TL sermayeli bir şirket kurdu.

Volkswagen'den kritik Türkiye kararı

Volkswagen CEO'su Herbert Diess, kısa süre önce otomobil odaklı Alman web sitesi Automobilwoche’ye yaptığı açıklamalarda koronavirüs salgını nedeniyle talebin düştüğünü ifade ederek, ellerindeki üretim kapasitesinin mevcut talebi karşılamaya yeterli olduğunu savundu. Bu nedenle de Volkswagen, yeni bir fabrika kurmak yerine Slovakya'da bulunan mevcut tesisini büyütmeye karar verdiğini söyledi.

Volkswagen'den kritik Türkiye kararı - Resim : 2

Volkswagen’in Slovakya, Bratislava’da bulunan fabrikası halihazırda Touareg, Audi Q7, Audi Q8 ve Porsche Cayenne gibi modellerin üretiminden sorumlu bulunuyor. Şirket, 1 milyar euro değerinde bir yatırım gerçekleştirerek buradaki üretim tesisini büyüterek fabrikaya bir üretim bandı daha eklemeyi planlıyor. Yeni üretim bandında, şirketin Manisa’ya açacağı fabrikasında üretmeyi planladığı Passat ve Skoda Superb modellerinin üretimi gerçekleştirilecek.

Volkswagen'den kritik Türkiye kararı ile ilgili etiketler Volkswagen Türkiye Slovakya Herbert Diess
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.