Volkswagen Türkiye'de fabrika kuracak!

Almanya'nın otomotiv sektöründeki dev firması Volkswagen Bulgaristan ile Türkiye arasındaki tercihini yaptı. Uzun süredir yeni fabrika yatırımı için plan yapan dev firma Türkiye'de karar kıldı. Yeni fabrikanın kurulacağı kent de belli oldu...

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Volkswagen dün gerçekleştirilen Danışma Kurulu toplantısında, grup bünyesindeki birden çok markaya model üretecek yeni fabrikanın Türkiye'ye açılmasına karar verildi.

Alman otomobil gazetesi Automobilwoche'de yer alan habere göre VW CEO'su Herbert Diess'in kararda etkili olduğu belirtilirken, tesisin İzmir yakınlarında inşa edileceği kaydediliyor.

Öte yandan, VW'nin Bulgaristan ile Türkiye arasında tercihini Türkiye'den yanan kullanmasında Katar'ında etkili olduğu belirtiliyor.

Öyle ki, Volkswagen AG'nin yüzde 17'sini elde bulunduran Katar'ın Türkiye ile yakın ilişkilerinin markayı Türkiye'de fabrika açmaya ittiği belirtiliyor.

Resmi açıklamanın öğleden sonra yapılması bekleniyor.

Volkswagen Türkiye'de fabrika kuracak! ile ilgili etiketler İzmir Almanya Otomotiv sektörü Volkswagen
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.