'Cumhurbaşkanlığı makam araçlarını değiştirme kararı aldı' iddiası

Almanya merkezli otomobil üreticisi Volkswagen, 'siyasi nedenlerle' Türkiye'de fabrika kurmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine bakanlıklara, birçok kamu kurumunda makam aracı olarak kullanılan bu markaya ait araçların değiştirilmesi uyarısı yapıldığı iddia edildi.

Volkswagen, 2020 yılı içinde Manisa'da fabrika kurmak için çalışma başlattı. Ancak bu fikirden önce pandemi nedeniyle daha sonra ise Türkiye'deki ‘siyasi' durum nedeniyle vazgeçildi.

Volkswagen yöneticisi Herbert Diess, Türkiye'de kurulması planlanan fabrika projesinden vazgeçme nedenlerinden birisinin ülkemizdeki siyasi durum olduğunu açıkladı.

Manisa'da geçen yıl inşasına başlaması planlanan fabrikanın yıllık 300 bin araçlık kapasiteye sahip olması ve yaklaşık 4 bin kişiyi istihdam etmesi öngörülüyordu.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN BAKANLIKLARA UYARI

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Volkswagen'in fabrikadan ‘siyasi' nedenle geri adım atmasına hükümet kayıtsız kalmadı.

Cumhurbaşkanlığı, bazı bakanlıklara Passat başta olmak üzere Audi'ye ait araçların makam arabası olarak kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu. Alman malı makam araçlarının peyderpey değiştirilmesi istendi.

Kamuda kullanılacak yeni araçlar için marka önerisi yapıldı. Renault'a öncelik verilmesi ayrıca Ford ve Toyota marka araçların da kamuda kiralanması istendi.

Üst model kiralamalarda Renault Talisman ve Ford Mondeo modellerin tercih edileceği öğrenildi.

'Cumhurbaşkanlığı makam araçlarını değiştirme kararı aldı' iddiası ile ilgili etiketler Volkswagen Türkiye Manisa Fabrika makam aracı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.