Voleybolda farklı renkte forma giyen oyuncuya ne denir? Neden farklı forma giyer?

Tarihi çok eskilere dayanan Voleybol oyunu bir takım oyunudur. İkiye bölünmüş sahadan karşı takımın sahasına topu isabet ettirmek önemlidir. Peki her iki takımda yer alan farklı renk giymiş oyuncuya ne denir? Neden farklı forma giyer?

Voleybol maçlarını izleyenlerin en büyük merak konusu farklı renkte forma giyen oyuncunun mevki ve ismidir. Takımda farklı renkte forma giyen oyuncuya libero denir. Peki neden farklı forma giyer?

VOLEYBOLDA FARKLI RENKTE FORMA GİYEN OYUNCUYA NE DENİR?

Takımdaki bu farklı forma ile oynayan oyuncu libero olarak bilinmektedir. Bu oyuncunun giymiş olduğu formanın kimi zaman karşı takımın forma rengi ile aynı olduğu da görülebilecektir. Genelde kabul edilen durum ise, kendi takımının forma renginin tam zıttı bir forma ile oyuna çıkmasıdır. Bu farklılık sayesinde, oyuncunun libero olması daha kolay bir şekilde fark edilebilmektedir.

Libero Nedir ? Libero Nasıl Olunur ? Libero Neden Farklı Giyinir ? Libero  Yasak Hareketler - Besyo Haber

Liberoların formalarının sadece renklerinin farklı olduğu görülmez. Aynı şekilde liberoların formalarının tam arkasında L harfi de yer alabilmektedir. Bu harf sayesinde libero olduğu da rahat bir şekilde ayırt edilebilmektedir. Liberonun takımın 6. oyuncusu olarak karşımıza çıktığını da belirtmek gerekmektedir. Takımın savunma oyuncusu olarak görülen bu oyuncu hakkında merak edilen diğer bir konu da neden farklı forma giyerler konusu olmaktadır.

Liberonun tek görevi savunma oyuncusu olmasıdır. Onun oyun içerisinde farklı bir görevde yer almaması gerekmektedir. Bundan dolayı da diğer oyuncular ile aynı renkte formayı giymemesi ve göze çarpması gerekmektedir. Kimilerine göre bu durumun olma sebebi voleyboldaki estetik algı da olabilecektir. Takımın en arkasında yer almasından dolayı farklı renkli forma giydiğini savunanlar da bulunur. Sonuç olarak voleybolda liberonun diğerlerinden daha farklı renkte forma giydiği görülebilecektir. Bu da onu diğer oyunculardan kolay bir şekilde ayırabilecek ve takım içinde daha kolay koordine sağlanabilecektir.

Voleybolda farklı renkte forma giyen oyuncuya ne denir? Neden farklı forma giyer? ile ilgili etiketler voleybol libero
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.