Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan İhsan Şenocak'a sert eleştiriler

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: "Bu hadsizleri sadece kınıyorum. Bizim nezdimizde bir kıymeti yok bunların ve söylediklerinin. Bu tip insanlar bizim yarattığımız bu güzelliğe gölge düşüremezler."

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'ye son olimpiyat şampiyon Çin karşısında aldığı 3-0'lık tarihi galibiyetle başladı. Bir anda Türkiye''nin gündemine oturan Ay-Yıldızlılar, bugün 2. maçında İtalya'ya 3-1 kaybetti ama ziyanı yok... Filenin Sultanları'nın önünde daha 3 maç var ve madalya umudumuz sürüyor.

Voleybolda yıllardır müthiş başarılara imza atan milli voleybolcuların Çin zaferinin ardından "İlahiyatçı" İhsan Şenocak, tepki çeken bir paylaşımda bulunmuştu. Voleybolcularımızı "iffet", "haya", "edep" gibi laflarla diline dolayan Şenocak'a tepki yağmıştı. 

 

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, konuyla ilgili ilk kez konuştu ve "Bu harika takım ve bu örnek insanlar üzerinden kendilerine prim yapmaya çalışan hadsizleri sadece kınıyorum" yorumunda bulundu.

HADSİZLERİ KINADI: GÖLGE DÜŞÜREMEZLER

Posta gazetesi yazarı Murat Çelik'e konuşan Üstündağ, kendilerince "İslami bakış" açısıyla milli voleybolcuları hedef alıp tartışma konusu yapmaya çalışanların yarattığı gündeme ilişkin şunları söyledi:

"Bu hadsizleri sadece kınıyorum. Bizim nezdimizde bir kıymeti yok bunların ve söylediklerinin. Bu tip insanlar bizim yarattığımız bu güzelliğe gölge düşüremezler."

"Bizim örnek insanlardan kurulu harika bir takımımız var. Oyuncularımız, teknik kadro ve emek veren herkes harika işler çıkarıyor. Ben de bu güzelliğin tadını çıkarmak istiyorum. Herkesin de aynı şekilde voleybolcularımızla gurur duymasını, bu başarının, bu güzelliğin tadını çıkarmasını istiyorum. Gerisi bize hiçbir şey ifade etmeyen, anlamsız ve boş hikayeler."

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan İhsan Şenocak'a sert eleştiriler

BU BAŞARILAR TESADÜF DEĞİL 

Hafta sonu Tokyo'ya gideceğini ve takımın yanında olacağını söyleyen Üstündağ, madalya şansımız için ise şunları söyledi:

"Şunun özellikle bilinmesini istiyorum. Başarı hiçbir zaman tesadüf değil. Bu başarılı dönem, sistemli çalışmanın, inancın, sabrın ve azmin sonucu. Okulu, yurdu, lisesi olan, hatta öğrencilerine karşılıksız burs veren bir yapı kurduk. Bugünler büyük bir emeğin ve birlikte çalışmanın ürünü."

"Olimpiyatlara da çok önemli bir galibiyetle başladık. Çok büyük bir avantaj elde ettik. Şimdi bunun devamını getirmemiz lazım. Gruptan bir veya ikinci çıkarsak ilk dörde girme ihtimalimiz daha yakın olacak. Bunu başarabilecek güce ve inanca sahibiz. Tüm Türkiye’nin de bize güvendiğini, inandığını, bizi desteklediğini, bizim için dua ettiğini biliyoruz. Bu gücü arkamızda hissediyoruz."

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan İhsan Şenocak'a sert eleştiriler ile ilgili etiketler A Milli Kadın Voleybol Takımı Mehmet Akif Üstündağ murat çelik tokyo 2020 Türkiye Voleybol Federasyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.