Vladimir Putin: Eşcinsel evliliklere iznim yok, aile kurumunu güçlendireceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eşcinsel çiftler çocuk doğurma hasletinden yoksun oldukları için "aile kurumunu güçlendirip eşcinsel evlilikleri durdurmanın" görevi olduğunu söyledi.

Oscar ödüllü yönetmen Oliver Stone ile bir dizi röportaj serisi yapan Putin, eşcinsel evliliğe karşı görüşlerini açıkladı ve geleneksel değerleri korumak zorunda olduğunu söyledi.

Putin, Oliver Stone'a şunları söyledi: "Ben size bir devlet başkanı olarak şunu söylemek istiyorum: geleneksel değerleri korumak ve aile değerlerini yüceltmek benim görevimdir. Neden bunu istiyorum biliyor musunuz? Çünkü eşcinsel çiftler çocuk doğuramazlar."

Putin sözlerine şöyle devam etti:

Kararı veren Tanrıdır. Ülkemizdeki doğum oranlarıyla ilgilenmek zorundayız. Aile kurumunu güçlendirmeliyiz. Ancak bu, eşcinsellere zalim davranacağız anlamına gelmemeli."

Putin, çocukların geleneksel ailelerde büyümesinin çok daha iyi olduğunu söyleyerek eşcinsel çiftlerin evlat edinmesine de karşı olduğunu belirtti.

Putin eşcinsellerin evlat edinmesine Rus halkının olumlu bakmadığını ifade ederken, "Benim görüşüme göreyse, çocuklar geleneksel ailelerde yetişirlerse yetişkin olduklarında çok daha özgür tercihler yapabileceklerdir." dedi.

SUPERHABER

Vladimir Putin: Eşcinsel evliliklere iznim yok, aile kurumunu güçlendireceğiz ile ilgili etiketler Putin oliver stone gay marriage eşcinsel evlilik LGBT
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.