VİYANA’DAKİ SALDIRIDA İSTİHBARAT GÖLGESİ!

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde, Viyana’daki terör saldırısının kodlarını masaya yatırdı.

YARAR: BAZI AŞIRI GRUPLAR POLİS VE İSTİHBARAT İÇİNDE YAPILANIYOR!

Mete Yarar, "Macron’un açıklamalarından sonra Viyana’da ilginç bir saldırı oldu. Bu saldırı ilk olduğunda biraz kafa karışıklığı vardı. Kafama yatmayan bazı şeyler vardı, çok kişi olduğu söyleniyordu ama ‘çok kişi’ ibaresini otaya koyacak bir görüntü ortada yok. Tek bir kişinin görüntüsü var, diğerlerinin görüntüleri neden yok? Her tarafta çekim yapabiliyorlar, neden onun tek görüntülerini verdiler diye aklıma takılmıştı. Saldırının olduğu yerlerin yakınlığı açısından çok uzak yerler değildi, tek kişinin de yapabileceği bir rotaydı. O akşam Viyana polisi birden fazla polisin eylem yaptığını söylemişti. Bu kişinin ne mensubu olduğu, hareketleri, tavrıları, silah kullanmasını değerlendirildi. Bu kişi potansiyel bir eğitim almış biri. Silah eğitimi olan birisi olduğu belli. Açıklamalarla yavaş yavaş bazı şeyler ortaya çıkmaya başladı. Şimdi anlıyoruz ki tek bir kişi, diğerleriyle ilgili bir rakam yok. O bir kişi de öldürülmüş. Şahıs, Makedonya ve Avusturya vatandaşı. Daha önce IŞİD’e katılmasıyla ilgili bir ceza almış, 7 ay hapis yatmış. Hapisten çıkar çıkmaz bu eylemi yapmış. Bu arada Avusturya iç istihbaratı, IŞİD ile teması olduğu düşündüğü ve takip etti 90 kişiden biri bu kişi. Tablo, bugüne kadar bu yaşananlarla benzer geldi mi? Fransa saldırısı, Belçika saldırısı... Türkiye’nin Hollanda’ya teslim ettiği daha sonra Belçika’ya giden adamın neredeyse birebir aynı profili. İstihbarat servislerinin takip ettiği adamlar eylemler yapıyor nedense. Bu eylemlere bakıldığında da tablo hep aynı. Nedense tam böyle İslam karşıtı konuşmalar yapıldıktan sonra da bu adamlar eylemi gerçekleştiriyorlar. 90 tane adam takip ediliyor, o anda nerede olduğunu, silaha ulaşıp ulaşmadığını bulamaz mısın? Biz de çok fazla potansiyel var. IŞİD’e yakın olabilecek insan sayısı 90 değil, binlerce var. Ki Türkiye’de 4 milyon Suriyeli sığınmacı olduğunda içeri kaç kişinin sığındığını bilmiyoruz. O da ayrı bir şey. Geçmişe baktığında Almanya örneğinde, Almanya istihbarat servisinin özellikle Türkler’e karşı eylem yapanların bir kısmını çokta fazla takip etmedikleri ortaya çıktı. Hatta bir kısım Alman istihbaratından kişilerin destek verdiği, hatta silah ve malzemelerin Alman özel kuvvetleri tarafından dışarıya satıldığı ve sızdırıldığı ortaya çıktı. Bunun benzer bir örneği Fransa’da da ortaya çıktı. Fransa’da bazı aşırı grupların polis ve istihbarat içinde yapılandığını biliyoruz. " ifadelerini kullandı.

VİYANA’DAKİ SALDIRIDA İSTİHBARAT GÖLGESİ!

ŞENER: BÜYÜK BİR KÜRESEL OYUNUN İÇİNDELER!

Nedim Şener, "Bir tek cevabı var, aslında takip etmiyor. İstihbaratın güdümünde bu eylemleri yapıyor, anlayışa çıkıyorlar. Ben onun öyle olma ihtimalini çok güçlü görmüyorum. Olsa da Avrupa’da genel olarak sistem o. Avrupa Birliği, bütün sınırları tek bir ülke haline getirdi ve güvenlik anlayışı değişti. Onlar için güvenlik oturduğu yerden değerlendirme yapmak, ya da istihbarat dediğin şeyi kendi aralarında bilgiyi dolaştırmak. Bunu efektif bir veriye dönüştürüp önlem alacak bir durumu yok. 90 DEAŞ’lıyı takip ediyorlarsa silahı bulması, eylem yapacağı yerlerdeki takibi sağlanmalı. Anlık takip ediyorlardır. Onu yapıyorsa bunu görmüş olmaları lazım. Kastedilen doğruysa o ülkelerin istihbaratı bunlara yol veriyor ve büyük bir küresel oyunun içindeler. İyi niyetli düşünmek istiyorum, oralardaki takip dediğin şey fasarya. Bizdeki güvenlik anlayışı inanılmaz ileride. Bütün Türk emniyeti neredeyse suç işlenmeden önüne geçecek. Bir olay gerçekleşir gerçekleşmez aslında birçok şeyi öğreniyor ama toplumla paylaşmıyor. Biz bir gün sürmüyor yakalandığını duyuyoruz, nokta atışı gibi bulunuyor. İnanılmaz ilerideyiz o konuda. Onların ülkeleri içindeki DEAŞ bahane edilerek bütün Türk ve Müslüman adına ne varsa çok ciddi baskı uygularlar, gerekçe üretirler ve operasyon çekerler. Bundan sonra Avusturya üzerinde öyle bir süreç yaşanacağı ve Avrupa’ya yayılanacağı görülüyor." dedi. 

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

VİYANA’DAKİ SALDIRIDA İSTİHBARAT GÖLGESİ! ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Viyana Memleket Aşkına

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.