Vitor Pereira: İnsanlar neden oturup saatlerce sistem konuşuyor, bunu anlamıyorum

Vitor Pereira: "Futbol sistem değil, dinamiklerdir. Futbolcular arasındaki etkileşim önemlidir. Dizilişiniz önemlidir. Geriye çekildiğinizde, hücum yaptığınızda farklılıklar göstermeniz önemlidir ve önemli olan davranışlardır. İnsanlar neden oturup saatlerce sistem konuşuyor, bunu anlamıyorum. Futbol sistemden, dizilişten ibaret değil. Yarın taraftarımızın enerjisine ihtiyacımız olacak."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Olympiacos maçının basın toplantısında soruları yanıtladı. Portekizli çalıştırıcı, üçlü savunma oynattığı için kendisine yöneltilen eleştirilere  "İnsanlar neden oturup saatlerce sistem konuşuyor, bunu anlamıyorum. Futbol sistemden, dizilişten ibaret değil. Yarın taraftarımızın enerjisine ihtiyacımız olacak" cevabını verdi.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında Eintracht Frankfurt'u deplasmanda elinden kaçıran ve 1 puanla dönen Sarı-Lacivertliler, Yunanistan'ın en güçlü kulübünü mağlup ederek puanını 4'e yükseltmek istiyor. Pereira, "Hiç şüphe yok ki çok zor bir maç olacak. İyi bir takıma, tecrübeli bir takıma karşı oynayacağız. Onlar da bizim gibi büyük bir kulüp. Portekizli bir hocaları var, onunla da zaten arkadaşız. Birbirimize karşı daha iyi olmak için karşılaşacağız" dedi.

"FUTBOL SİSTEM DEĞİL, DİNAMİKLERDİR"

Pereira'nın sözlerinden satırbaşları şöyle:

"Futbol sistem değil, dinamiklerdir. Futbolcular arasındaki etkileşim önemlidir. Dizilişiniz önemlidir. Geriye çekildiğinizde, ofans yaptığınızda farklılıklar göstermeniz önemlidir ve önemli olan davranışlardır. Hazırlık döneminin son haftasında iki önemli sakatlık yaşadık. Daha sonra 3 günde 1 maç yaptığımız döneme girdik ve başka sakatlıklar da oldu. Şimdi pek çok sakat oyuncumuz dönecek ve dinamik futbolu sergileyeceğiz. Bu tarz takımlarda çalıştığınızda ve hem hafta içi hem de hafta sonunda maç yaptığınızda, antrenmanlarda hataları düzeltme şansınız olmuyor. Ama liderlik yapmak önemlidir."

"STEVEN CAULKER İYİ BİR OYUNCU"

"Steven Caulker iyi bir oyuncu. Kendisine de dürüst şekilde açıkladım. Onun oyun tarzı benim dinamiğime ve sistemime uymuyordu, savunmada çok açık veriyorduk. Onun için en iyisini istiyorum. Kim Min-Jae ise benim tanımıma göre üst düzey bir oyuncu ve şu ana kadar çalıştığım en iyi isimlerden."

Vitor Pereira: İnsanlar neden oturup saatlerce sistem konuşuyor, bunu anlamıyorum

"BERİSHA ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR"

"Günün sonunda kararı ben veriyorum. Berisha’nın ve diğer oyuncuların performansından mutluyum. Karakter, kişilik ve kalite açısından çok iyi bir takımım var. Berisha çok iyi çalışıyor. Buraya geldiğinde seviyesini artıracak vakti olmadı. Rossi, Crespo ve Max Meyer gibi direkt olarak sahaya çıktılar. Hepsi geldiklerinden bu yana özgüvenlerini yakalamaya çalışıyor. Hepsinin durumundan memnunum."

Grupta yer alan takımların birbirlerine çok yakın ekipler olduğunu sözlerine ekleyen Pereira, "Hedefimiz yarın kazanmak. Grupta birbirine yakın takımlar var. Kalite olarak farklılıklar olsa da takımlar birbirine benziyor. Hiçbir takımın diğer takımdan üstün olduğunu düşünmüyorum. Biz de yarın 3 puan almak için elimizden geleni yapacağız. Avrupa Ligi’ni kazanabilecek miyiz? Ben gerçekçi birisiyim. Bir sonraki maçı düşünürüm. Benim takımım yarın savaşacak ve 3 puan almak için elinden geleni yapacak" ifadelerini kullandı.

Vitor Pereira: İnsanlar neden oturup saatlerce sistem konuşuyor, bunu anlamıyorum ile ilgili etiketler Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Vitor Pereira olympiacos Mergim Berisha
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.