Vitamin Yüklü Fırında Ispanaklı Lorlu Börek! Bu Börek Çok Hoşunuza Gidecek! Sizde Deneyin

Artık yaz ve kış mevsimlerinde de bulabileceğiniz demir açısından da gayet faydalı olan ıspanak her tür yemekte olduğu gibi börek olarak da gayet lezzetli bir yemek olması ile sıklıkla tercih ediliyor.

 Artık yaz ve kış mevsimlerinde de bulabileceğiniz demir açısından da gayet faydalı olan ıspanak her tür yemekte olduğu gibi börek olarak da gayet lezzetli bir yemek olması ile sıklıkla tercih ediliyor. Ispanak demir açısından çok zengin bir besin. Bu lezzet ile lor gibi protein yüklü bir besin birleşince lezzetine lezzet katıyor.

Fırında Ispanak İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet böreklik yufka
  • 750 gr kadar ıspanak 
  • 1 adet kuru soğan
  • 400 gr kadar taze lor peyniri 
  • Bir adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı kadar yoğurt
  • Yarım şişe maden suyu  
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe bağlı olarak tereyağ da kullanılabilir

 

Vitamin Yüklü Fırında Ispanaklı Lorlu Börek! Bu Börek Çok Hoşunuza Gidecek! Sizde Deneyin

Vitamin Deposu Ispanaklı Lorlu Börek Yapılışı

Öncelikli olarak ıspanakları ince ince doğrayarak derin bir kaba alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edelim. Ispanakların içerisindeki toprakların ayrıştığından iyice emin olalım. İyice yıkadıktan sonra süzülmesini bekleyelim.

Ispanaklar süzülür iken bir yandan da kuru soğanları ince ince doğrayalım. Yeteri kadar loru bir kaba alalım ve üzerine sağanları ve ıspanakları ilave edelim. Sıvı yağ ve tuzunu da ekleyelim. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayalım. Dikdörtgen bir tepsiyi yağlayalım.

Vitamin Yüklü Fırında Ispanaklı Lorlu Börek! Bu Börek Çok Hoşunuza Gidecek! Sizde Deneyin - Resim : 2

Harç olarak ise yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve yarım şişe sodayı ayrı bir kaba iyice karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına ilk etapta bir adet yufkayı serelim .Sonrasında diğer kata ıspanaklı harçtan ilave edelim ve her yerine yayalım. Bu şekilde tüm katlara bir sıvı harçtan bir ıspanaklı harçtan ilave ederek ilerleyelim.

En son katına da isteğe bağlı olarak susam ve çörekotu ekleyebilirsiniz.

Bu ölçüler ile iki tepsi ıspanaklı lorlu börek çıkacaktır. Yaklaşık olarak 3-4 kişilik olan bu böreği piştikten yarım saat sonra servis edebilirsiniz.

Vitamin Yüklü Fırında Ispanaklı Lorlu Börek! Bu Börek Çok Hoşunuza Gidecek! Sizde Deneyin ile ilgili etiketler börek
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.