Viskon kumaş nedir? Terletir mi? Viskon kumaş ne için kullanılır?

Son günlerin moda kumaş tercihi olan viskon kumaş hakkında meraklı araştırmalar da sürüyor. Yüksek miktarda nem emici bir özelliği olan viskon kumaş rahat ve zariftir. Viskon kumaş terletir mi sorusu da alıcılarının merak konusu oldu. Baskıya da elverişli olan viskom kumaş nedir, ne için kullanılır?

Viskon kumaş nedir? Terletir mi? Viskon kumaş ne için kullanılır?

Pamukla benzer özellikle gösteren ancak ona karşı daha rahat bir kumaş türü olan viskom kumaşın yapısında selüloz vardır. Son dönemin en çok tercih edilen kumaş türlerinden olan viskon kumaş nedir, ne için kullanılır?

VİSKON KUMAŞ NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Viskon kumaş türü öncelikle yazın giyilen ve tercih edilen bir kumaş türüdür. hafif olması ve terletmemesi nedeniyle sıkça kullanılır.

Çabuk kırışan bir yapıya sahip olan viskon kumaş, pamuktan daha çok nem tutmasıyla bilinir.

Viskin Kumaş Terletir mi? | Haber Sizseniz - Haber Sizseniz

Viskon kayın ağacından oluşturulan bir kumaş türüdür. En çok tercih edilme sebebi de bitkisel kaynaklı olmasıdır. Viskonun içinde selüloz olduğu için üretim sırasında akışkan bir yapıya gelir. Selüloz sert bir hale gelirken hiç değişikliğe uğramaz. Viskonun içindeki selüloz ile üretim sırasında bozulmamasını sağlamaktadır. Viskon kumaşın pamuk ile benzer özellikler göstermesini sağlamaktadır. Viskon elyafı da yün ve pamuk ile karıştırılarak elde edilir. Elbise, bluz, kadın iç çamaşırlarının kumaşları viskon olabilmektedir.

Viskon Kumaş Bakımı Nasıl Yapılır?

Viskon kumaş ile üretilen tekstil ürünleri ılık ya da soğuk su ile yıkanabilmektedir. Ancak risk almak isterseniz elde yıkamalı ya da kuru temizleme yapmalısınız. Ve yıkanan viskon ürünün doğal bir şekilde kuruması için bırakmalısınız.

Viskon kumaş nedir? Terletir mi? Viskon kumaş ne için kullanılır? ile ilgili etiketler sağlık viskon kumaş nedir viskon kumaş terletir mi viskon kumaş
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.