Virüsün Sözcü'sü!

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında vatandaşların toplu ulaşım, market ve pazarlarda maske takması zorunlu hale getirildi. Bunun ardından harekete geçen hükümet, PTT aracılığıyla evlere ücretsiz maske gönderileceğini duyurdu. Bu durumdan bile rahatsızlık duyan Sözcü gazetesi ise söz konusu uygulamayı hedef alan haberler yapmaya başladı.

İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile birlikte, pazar ve market gibi sosyal alanlarda maske takmak zorunlu hale getirilmişti.

VATANDAŞA MASKE DAĞITIMI KARARI

Halkın maskeye daha kolay ulaşması için çalışan Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ortaklaşa yürüttüğü ücretsiz maske dağıtımını PTT'nin yapmasına karar verdi.

Bu kararla birlikte PTT, ücretsiz maskeleri almak isteyen vatandaşlar için bir web sayfası açtı, sayfadaki formun doldurulmasıyla birlikte maskeler evlere teslim edilecek.

SÖZCÜ'DEN ALGI OPERASYONU

Tüm bu gelişmelerin üzerine, yine hükümetin aldığı karara muhalif olma çabası güden Sözcü gazetesi, KESK’e bağlı Haber-Sen Başkanı Musa Özdemir ile bir röportaj gerçekleştirdi. 

PTT'de maske ulaştırma kaygısı başladığını iddia eden Sözcü, sendika yetkilisine dayandırdığı haberde, PTT'nin eksik personelle hizmet verdiğini ve maske dağıtımını gerçekleştirmesinin zor olduğunu aktardı. 

Birçok konuda olduğu gibi burada da hükümet aleyhinde olmak adına büyük çaba gösteren Sözcü gazetesi, sosyal medyada büyük tepki topladı. 

Virüsün Sözcü'sü!

CHP'Yİ DE RAHATSIZ ETTİ

Bu sistematik bir şekilde ilerleyecek ve halkın kolaylığı için uygulanacak olan uygulama CHP'li Gaye Usluer'i rahatsız etti.

Usluer, maskelerin evlere teslim edilecek olmasından memnuniyetsizliğini dile getirerek bu durumu "zor ve dolambaçlı" olarak niteledi.

Virüsün Sözcü'sü! - Resim : 2

 

 

Virüsün Sözcü'sü! ile ilgili etiketler Sözcü Koronavirüs Korona PTT maske
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.