Virüsü etkisiz hale getiren maske üretildi

Namık Kemal Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boston Üniversitesi'nin ortak Ar-Ge çalışmasıyla geliştirilen maskenin koronavirüsü öldürdüğü açıklandı.

Temas halinde korona ve grip gibi virüsleri öldürebilen yeni bir antiviral yüz maskesi geliştirildiği duyuruldu.

Namık Kemal Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından geliştirilen bu maske aralık ayında satışa sunuluyor…

MASKE VİRÜSÜ NASIL ÖLDÜRÜYOR?

Çoğu yüz maskesi 3 katlı olarak tasarlanıyor. Ancak bu yeni maske nano gümüş ve Bio Polimer Kitin Nano Partikül teknolojisi ile yapılmış 2 şer kat antiviral iç ve dış alanda katmana da sahip ve 8 katlı.

Maskenin virüsü etkisiz hale getirmesi ise gümüş İon &Bio Polimer KİTİN Nano Partikül teknolojilerinin, virüsle temas ettiğinde salınan pozitif iyonlar sayesinde 7 dakikada yok ediyor.

Maskenin teknoloji geliştiren ekibin lideri Ertürk Tezcan, "Geliştirdiğimiz maskenin temas halinde virüsleri etkisiz hale getirdiği kanıtlandı; antiviral katman, filtre katmanları tarafından bloke edilen virüsü öldürüyor.

Koronavirüs ile savaşmak için eski teknoloji üç katlı maskeler yerine daha ileri teknoloji içeren 4 bio flement katmanlı 2 spunbond ve 2 meltblown katmanlı %99.9 filtrizasyon özelliği yanında Korona virüsü yok eden ve kendi ağzımızda ki virüs ve mikropları yok eden ileri teknoloji maskelere ihtiyacımız var.

Korona ile savaşta en ön cephede bulunan doktorlarımızın yemininden ilham alarak Hipokrat Maske Teknolojisi'ni geliştirdik.'' dedi.

Virüsü etkisiz hale getiren maske üretildi ile ilgili etiketler maske Korona Namık Kemal Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.