Virüs Batı'dan gelince hoş geliyor!

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İran’a sıçraması komşu ülkeleri tedirgin etti.

İran’da koronavirüs vakalarındaki hızlı artış, bölge ülkelerinde teyakkuza neden oldu.

Türkiye, İran’a açılan sınır kapılarındaki tedbiri ilk günden itibaren artırdı. Sınır kapılarına sağlık ekipleri yönlendirildi.

İran ülkeye ve ülkeden seyahatlere kısıtlama getirirken, Kuveyt Havayolları'nın ülkeye uçuşları durdurduğu bildirildi. Türkiye'de bazı Twitter kullanıcıları İran sınırının kapatılması için kampanya başlattı.

İTALYA'DA VİRÜS ÖNLEMLERİ

Diğer yandan virüs salgını Avrupa'da da paniğe neden oldu. İtalya'da ülkenin endüstri bölgeleri olan Lombardiya ve Veneto'da 89 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, şu ana kadar 2 kişi yaşamını yitirdi.

İtalyan yetkililer bu bölgede yaşayan halka evlerinde kalmaları çağrısında bulundu.

Okulların tatil edildiği ve spor karşılaşmalarının iptal edildiği bildirilirken, ülkenin gayrisafi üretimin yüzde 30'unu karşılayan Lombardiya ve Veneto bölgelerinde şirketler çalışanlarından evde kalmalarını istemeye başladı. Venedik Karnavalı'nın da iptal edildiği açıklandı.

AVRUPA'NIN VİRÜSÜ "ŞİRİN" Mİ?

Koronavirüs tehdidine ilişkin dikkat çekici bir değerlendirme de Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'dan geldi.

Deniz Ülke Arıboğan, Çin ve İran'da görülen virüse kamuoyuna oluşan tepkiler ile Batılı ülkelerde virüs görülmesi halinde oluşan tepkileri kıyasladı.

Arıboğan şu ifadeleri kullandı;

"İtalya’da Milano bölgesinde tüm okullar tatil edilmiş; 10 kasabada 50 bin kişi karantinaya alınmış ve tüm sportif müsabakalar ertelenmiş. 100 civarında corona vakasından söz ediliyor.Nedense kimse İtalya uçuşları iptal edilsin demiyor. Virüs Batıdan gelince hoşgeliyor anlaşılan.

Corona’nın yayılması engellenemeyecek ve çok yakında ve belki de şu anda Türkiye’de de bu virüsle tanışacağız. Bulaşıcılığı yüksek öldürücülüğü düşük bir virüs şimdilik. Bağışıklık sorunu olanları özenle esirgemeliyiz.Hasta kişilerin sorumluluk sahibi olması gerekiyor."

Virüs Batı'dan gelince hoş geliyor!

 

 

Virüs Batı'dan gelince hoş geliyor! ile ilgili etiketler Çin İtalya Deniz Ülke Arıboğan Koronavirüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.