Vincenzo Montella: Mario Balotelli'nin asıl hedefi Dünya Kupası'nda oynamak

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, vatandaşı Mario Balotelli'nin 3.5 yıl sonra yeniden İtalya Milli Takımı'ndan davet almasını değerlendirdi. Başarılı çalıştırıcı, "Mario Balotelli kariyerinden çok daha fazlasını başarabilirdi, ama şimdi geriye bakıp olmayan bir şeylerden pişmanlık duymanın bir anlamı yok. Aksine, onun en büyük erdemi, her şeye rağmen buna inanmaya devam etmesiydi. Asıl hedefi milli takıma çağrılmak değil, Dünya Kupası'na gitmek" dedi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Mario Balotelli'nin yıllar sonra İtalya Milli Takımı'na çağrılmasını İtalyan basınına yorumladı.

Bu yaz İtalya 3. lig takımı Monza'dan Adana Demirspor'a transfer edilen 31 yaşındaki santrfor müthiş bir başarı hikayesine imza attı. Sezon ortasında Mavi Şimşekler'in başına getirilen Montella, daha ilk günlerinde La Gazzetta dello Sport'a konuşmuş ve "Mario'nun milli takıma geri dönmesi için her şeyi yapacağım, bunu gerçekten önemsiyor" ifadelerini kullanmıştı.

ASIL HEDEFİ DÜNYA KUPASI

Roberto Mancini'nin 3.5 yıl sonra Balotelli'ye Azzurri forması giydirecek olmasını değerlendiren Montella, şunları söyledi:

"Bu adım sadece, asıl hedefe giden yolda bir adım. Onun gerçek hedefi Dünya Kupası'nda oynamak. Play-off'larda İtalya'ya bunun için yardım edecek ve Katar'da olmak için elinde geleni yapacak."

"Mario'nun bu konuyu ne kadar önemsediğini biliyorum. Çağrıldığını duyduğumda, kendim futbolcuyken milli takıma çağrılmışım gibi sevindim."

"Mario'yu yüksek fiziksel standartlara geri getirmek için iyi bir iş çıkardık. Aralık sonunda hedefe neredeyse tamamen ulaşıldı. Covid onu birkaç hafta hareketsiz kalmaya zorladığı için üzgünüm. Şimdi biraz daha çalışması ve yeniden form tutması gerekecek."

"Mario'nun 31 yaşında olduğunu düşünürsek, kaybedecek fazla zamanı kalmadı. Kendisini bir süredir bir takım oyuncusu olarak hissedemiyordu. Adana Demirspor'da bunu başardık. Mental olarak çok iyi bir seviyeye geldi. Fizik kalitesini de iyileştirdi. Mancini onu zaten çok iyi tanıyor."

Vincenzo Montella: Mario Balotelli'nin asıl hedefi Dünya Kupası'nda oynamak

"Kendimi günde 2-3 maç izlerken buluyorum. Türkiye ligindeki rakiplerimizi inceliyorum, yeni şeyler arıyorum, kendimi tamamen işime adadım. Ulaşılması gereken hedefler ve gerçekleştirilmesi gereken başka hayaller var. Uyguladığınızda ve inandığınızda, hiçbir şey gerçekten imkansız değildir."

"Mario Balotelli kariyerinden çok daha fazlasını başarabilirdi, ama şimdi geriye bakıp olmayan bir şeylerden pişmanlık duymanın bir anlamı yok. Aksine, onun en büyük erdemi, her şeye rağmen buna inanmaya devam etmesiydi."

Vincenzo Montella: Mario Balotelli'nin asıl hedefi Dünya Kupası'nda oynamak ile ilgili etiketler Adana Demirspor mario balotelli İtalya Milli Takımı Vincenco Montella
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.