Villarreal UEFA Avrupa Ligi'nde namağlup şampiyon

UEFA Avrupa Ligi'nde Sivasspor'un grubunu lider bitiren Villarreal, finalde Manchester United engelini de aşarak yenilgisiz şampiyon oldu. Sevilla'nın başında bu kupayı üst üste 3 kez kazanan Unai Emery, kariyerini yeniden yükselişe geçirdi...

UEFA Avrupa Ligi'nde zafer Villarreal'in... Polonya'nın Gdansk şehrinde oynanan Villarreal-Manchster United 2020-21 finali 1-1 berabere bitti. İlk yarıyı Gerard Moreno'nun golüyle 1-0 önde tamamlayan İspanyol ekibi, 55'te Edinson Cavani'nin golüne engel olamadı. United'ın tek kale oynadığı maç uzatmalara gitti. Uzatmada da eşitlik bozulmayınca penaltılara geçildi.

Penaltılarda Premier League devine 11-10 üstünlük kuran Villarreal, tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu. Sarı Denizaltılar'ın tarihi zaferinde penaltı golleri Gerard Moreno, Daniel Raba, Paco Alcacer, Alberto Moreno, Daniel Parejo, Moi Gomez, Raul Albiol, Francis Coquelin, Mario Gaspar, Pau Torres ve kaleci Geronimo Rulli'den geldi.

United'ın penaltısını İspanyol kaleci David De Gea kaçırdı.

GALATASARAY'A YARAMADI...

Villarreal'in Avrupa Ligi şampiyonu olması nedeniyle Süper Lig'i 2. bitiren Galatasaray, sezonu erken açarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 ön eleme. oynayacak.

Villarreal UEFA Avrupa Ligi'nde namağlup şampiyon

Villarreal, bu sezon UEFA Arupa Ligi'nde oynadığı 14 maçın 12'sini kazanıp 2'sinde berabere kalarak finale namağlup geldi.

İspanyol teknik direktör Unai Emery yönetimindeki Sarı Denizaltılar, I Grubu'nda Sivasspor, Karabağ ve Maccabi Tel Aviv ile mücadele etti, 5 galibiyet ve 1 beraberlikle gruptan lider çıktı. Sivasspor deplasmanda 3 gol attığı Villarreal'den 5 gol yemişti!

La Liga temsilcisi, Son 32 turunda Salzburg, son 16 turunda Dinamo Kiev, çeyrek finalde Dinamo Zagreb ve yarı finalde ise Arsenal'i elemeyi başardı. 49 yaşındaki Emery, UEFA Avrupa Ligi'nin en başarılı teknik direktörlerden biri olarak dikkati çekiyor.

Villarreal UEFA Avrupa Ligi'nde namağlup şampiyon - Resim : 2

Villarreal UEFA Avrupa Ligi'nde namağlup şampiyon - Resim : 3

Villarreal UEFA Avrupa Ligi'nde namağlup şampiyon ile ilgili etiketler UEFA Avrupa Ligi Manchester United Unai Emery Villarreal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.