Viktoria Zeynep Güneş, 200 metre bireysel karışık seçmelerinde sonuncu oldu

Tokyo 2020'nün 3. gününde 5 branşta 8 sporcumuz yarıştı. Yüzmede Deniz Ertan, Merve Tuncel ve Viktoria Zeynep Güneş; tekvandoda Nur Tatar; judoda Bilal Çiloğlu; boksta Batuhan Çiftçi; yelkende de Ecem Güzel, Dilara Güral ve Onur Biliz yarışmalara katıldı.

Tokyo 2020'de ilk olimpiyat tecrübesini yaşyan milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, 200 metre bireysel karışık seçmelerinde 22. oldu ve elendi. Tokyo Aquatics Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışta milli yüzücü, 2.14.41'lik serisini son sırada tamamladı. Genel sıralamada da 22.'likte kalan ve yarı final biletini alamayan Viktoria Zeynep Güneş, oyunlara veda etti.

Ukrayna asıllı 1998 doğumlu sporcu 2015'teki dünya gençler şampiyonasında 4 dalda birden kazandığı altın madalyalarla dikkat çekmişti. Aradan geçen 6 yılda Türkiye'nin yüzmedeki en popüler isimlerinden biri olan Zeynep, hayal kırıklığı yaşattı.

Yüzmede kadınlar 1500 seçmelerinde Merve Tuncel, 16:00.51’lik derecesiyle 11, Deniz Ertan ise 16:13.22’lik derecesiyle 17. sırayı aldı.

Viktoria Zeynep Güneş, 200 metre bireysel karışık seçmelerinde sonuncu oldu

NUR TATAR BOŞ DÖNDÜ

67 kiloda tatamiye çıkan madalya umutlarımızdan milli tekvandocu Nur Tatar, çeyrek finalde ABD'li McPherson'a altın puan ile yenilerek finale çıkma şansını yitirdi. Londra 2012'de gümüş, 2016 Rio de Janeiro'da bronz madalya kazanan 28 yaşındaki sporcu bu kez madalya kazanamadı.

JUDO: BİLAL ÇİLOĞLU 

Erkekler 73 kiloda mücadele eden milli judocu Bilal Çiloğlu'nun madalya umudu kalmadı. Son 16 turunda olimpiyat şampiyonu Japon sporcu Shohei Ono'ya yenilen Bilal, bronz madalya için repesaj hakkı da elde edemedi. Böylece, milli sporcu Tokyo 2020'de madalya alamadı.

BOKS: BATUHAN ÇİFTÇİ

Erkekler 52 kiloda Batuhan Çiftçi, son 32 turunda elendi. Kokugikan Arena'da gerçekleşen müsabakalarda 52 kiloda ringe çıkan Batuhan, son olimpiyat şampiyonu Özbek rakibi Shakhobidin Zoirov'la karşılaştı. Rakibine 5-0 mağlup olan Batuhan, olimpiyatlara veda etti.

Viktoria Zeynep Güneş, 200 metre bireysel karışık seçmelerinde sonuncu oldu - Resim : 2
Nur Tatar

 

YELKEN: DİLARA URALP, ECEM GÜZEL, ONUR BİRİZ

Yelkende kadınlar laser radial sınıfında ülkemizi temsil eden Ecem Güzel, ikinci yarış gününün ardından 4 yarış sonunda 44 sporcu arasında 12. sıradaki yerini korudu.

Kadınlar rüzgar sörfü RS:X sınıfında yarışan Dilara Uralp, ikinci yarış gününün ardından 6 yarış sonunda 27 sporcu arasında 23. sırada yer alıyor.

Erkekler rüzgar sörfü RS:X sınıfında yarışan Onur Cavit Biriz, ikinci yarış gününün ardından 6 yarış sonunda 25 sporcu arasında 2 sıra yükselerek ve 17. sırada yer aldı.

Viktoria Zeynep Güneş, 200 metre bireysel karışık seçmelerinde sonuncu oldu ile ilgili etiketler tokyo 2020 viktoria zeynep güneş Nur Tatar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.