VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır 2021? VGM yükseköğretim bursu ne kadar? KYK bursu alan VGM bursu alabilir mi?

Her yıl ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine burs veren Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından ortaöğretim için alınan burs başvuruları 30 Ekim'de tamamlanmıştı. Şimdi ise, gözler üniversite burs başvurularında. Üniversite öğrencileri için 1 Kasım'da VGM burs başvuruları başladı. Peki, VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır? VGM bursu ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), her yıl ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlıyor. Ortaöğretim için alınan VGM burs başvurularının tamamlanmasının ardından gözler üniversite burs başvurularına çevrildi. VGM bursuna başvuru yapacak adaylar, nasıl başvuru yapacaklarını ve burs miktarını araştırmaya başladı. Peki, VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır 2021? VGM bursu ne kadar? Detaylar haberimizde...

VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır 2021? VGM yükseköğretim bursu ne kadar? KYK bursu alan VGM bursu alabilir mi?

Yayınlanan takvime göre, üniversite öğrencileri için burs başvuruları 01 Kasım 2021'de başlayacak. 15 Kasım'da sona erecek.

 VGM BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

VGM 2021 BURSU NE KADAR?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlendi.

VGM YÜKSEKÖĞRETİM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Giriş Ekranında "Ad", "Soyad", Doğum Tarihi", "Baba Adı", "T.C. Kimlik Numarası", "Kimlik Türü" alanları ile "Güvenlik Doğrulama" ve "Kişisel Verilerin İşlenmesi Açıklama Metni" alanları yer almaktadır. Bu alanları doldururken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

1- Bu alanda girilen bilgilerin tamamı büyük harfler ile doldurulmalıdır.

2- Bu alanlara girilen nüfus bilgileri öğrencinin nüfus cüzdanındaki/kimlik kartındaki bilgiler ile aynı olmalıdır. Aksi takdirde sistem uyarı vererek, yanlış giriş yapılan alana sizi yönlendirecektir. Bu alanda en son alınan kimlik bilgileri kullanılmalıdır. Öğrenciye ait kimlik kartı varsa başvuru formunda nüfus cüzdanına ait bilgiler girilemez. Bu ekranda özellikle isim bilgisi girilen alanlarda isimden önce ya da sonra boşluk bırakılmamaya dikkat edilmelidir.

3- Doğum Tarihi alanında ggaayyyy, gg.aa.yyyy, gg/aa/yyyy olacak şekilde gün, ay ve yıl arasına herhangi bir şey yazılmadan giriş yapılabileceği gibi gün, ay, yıl arasına nokta (.) ya da eğik çizgi (/) eklenerek de giriş yapılabilir.

KYK BURSU ALAN VGM BURSU ALABİLİR Mİ? 

VGM Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, KYK bursu veya kredisi alan öğrenciler VGM bursundan yararlanamıyor.

Konuyla ilgili VGM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. Hem KYK’ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir. KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir.

VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır 2021? VGM yükseköğretim bursu ne kadar? KYK bursu alan VGM bursu alabilir mi? ile ilgili etiketler Burs ve Kredi Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.