Vestel, Daewoo markalı TV ve beyaz eşya üretecek

Geçtiğimiz günlerde Whirlpool'un Türkiye mülklerini satın alması sonrası Vestel'den flaş bir açıklama geldi. Posco International Corporation ile anlaşma imzalayan Vestel, Daewoo markalı TV ve beyaz eşya üretimine başlayacak. Vestel CEO'su Turan Erdoğan bu adımla ilgili olarak "Hedef pazarlarımıza daha da yaklaşıyor, ülke ekonomimize sunduğumuz katkının kapsamını genişletiyoruz" dedi.

Vestel'in yüzde 100 bağlı ortaklığı Vestel Ticaret, Güney Kore merkezli Posco International Corporation ile marka lisans anlaşması imzaladı. Böylece Vestel, Daewoo markası lisansı altında televizyon ve beyaz eşya ürünlerinin geliştirerek, üretimi, satışı, pazarlaması ve dağıtımını yapacak.

Vestel, Daewoo markalı TV ve beyaz eşya üretecek

ANLAŞMA 49 ÜLKE İÇİN GEÇERLİ

Vestel'den KAP'a yapılan açıklamaya göre, söz konusu lisans anlaşması AB ülkeleri, Rusya, Türk Cumhuriyet ülkeleri ve Türkiye dahil olmak üzere toplam 49 ülke için geçerli olacak.

1 TEMMUZ'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Açıklamada, marka lisans anlaşması ile Vestel'in Türkiye'deki ve ihracat pazarlarındaki rekabet gücünün ve markalı satışlarının artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Anlaşma 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe girecek ve 10 yıl süre ile geçerli olacak.

Vestel, Daewoo markalı TV ve beyaz eşya üretecek - Resim : 2

"ÜLKE EKONOMİSİNE SUNDUĞUMUZ KATKIYI GENİŞLETİYORUZ"

Açıklamada iş birliğine ilişkin değerlendirmeleri yer alan Vestel Üst Yöneticisi (CEO) Turan Erdoğan, uluslararası markalarla yaptıkları iş birlikleriyle hem başarı çıtalarını istikrarlı bir şekilde yükselttiklerini hem de Türkiye'nin adını dünya pazarlarında duyurduklarını bildirdi.

Vestel'in üretim ve ihracattaki gücünü destekleyen stratejik pazarlara yönelik iş birlikleri sayesinde rekabetteki avantajlarını artırmaya odaklandıklarını kaydeden Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Faaliyet gösterdiğimiz sektörlere yön veren teknoloji üretimimiz, ürün ve hizmetlerimizle dünyanın dört bir yanına ulaşıyor, ülkemizin adını gururla 157 ülkeye taşıyoruz. Elektrik-elektronik sektörünün 23 yıldır ihracat şampiyonu olarak, dış pazarlardaki gücümüzü ve rekabet avantajımızı artıracak tüm fırsatları yakından takip ediyoruz. Son olarak, Daewoo ile stratejik bir marka lisans anlaşması imzaladık. Bu anlaşmayla ihracat pazarlarındaki gücümüze güç katacağız. Avrupa başta olmak üzere Rusya ve Türki Cumhuriyetlerdeki pazar payımızı artıracağız. Bu ve benzer adımlarımızla hedef pazarlarımıza daha da yaklaşıyor, ülke ekonomimize sunduğumuz katkının kapsamını genişletiyoruz."

Vestel, Daewoo markalı TV ve beyaz eşya üretecek ile ilgili etiketler Güney Kore televizyon vestel Daewoo beyaz aşya
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.