Versace neden öldü? Gianni Versace'nin katili kim?

Versace neden öldü merak ediliyor. Ünlü modacı Gianni Versace'nin katili kim sorularının yanıtı haberimizde. İç Kulak kanseri ile boğuşan dünyaca ünlü modacı Gianni Versace cinayetinin perde arkası haberimizde.

Versace neden öldü, ünlü modace Gianni Versace'nin katili kim sorularının yanıtı haberimizde.

VERSACE NEDEN ÖLDÜ?

Ünlü modacı, bir süre boyunca çok nadir görülen bir hastalık olan iç kulak kanseriyle boğuştu. 15 Haziran 1997’de, her sabah yaptığı gibi yürüyüşe çıktığı bir anda, Miami Beach, Florida’da silahla vurularak öldürüldü. Seri katil Andrew Cunanan, cinayetten kısa bir süre sonra intihar etti.

GİANNİ VERSACE KİMDİR?

Versace, dünyaya yayılan ününü tasarımdaki yeteneğine borçluydu. Aynı zamanda tiyatro kostümü de tasarlayan modacı, Andy Warhol’dan ve modern soyut sanattan etkilenmişti.

Gianni, çıraklığa çok küçük yaşta başladı; annesine değerli taşlar bulmada ve çeşitli işlerde yardım ediyordu. Bir süre sonra kendi tasarladığı kıyafetleri annesinin dükkanında satmaya başladı. Mimarlık eğitimi gördü ve 25 yaşında moda tasarımcılığı alanında çalışmak üzere Milano’ya taşındı.

1970'li yılların ortalarında yeteneği, Genny ve Callaghan gibi ünlü firmaların yetenek avcılarının dikkatini çekti. Complice firması, süet ve deri koleksiyonları tasarlamak üzere Versace’yi işe aldı. Burada gösterdiği başarının ardından kendine güven kazanan modacı, kadınlar için tasarladığı ilk koleksiyonunu sundu. Aynı yılın Eylül ayında ise ilk erkek koleksiyonu piyasaya sürüldü.

Versace, kendini bir tasarımcıdan çok bir terzi olarak tanımlıyordu. Tasarımlarında seksi çizgileri ön plana çıkarmayı seviyordu. Modacı, mini etekleri geri getiren, taytları tekrar ön plana çıkaran ve büstiyerleri gece kıyafetlerine sokan isim oldu.

10 yıldan az bir süre içinde, Versace 808 milyon dolar değerinde bir imparatorluk yarattı. Madonna, Jon Bon Jovi, Tina Turner, Tupac Shakur, Naomi Campbell gibi ünlüleri reklamlarında kullandı. Aynı zamanda rock n roll endüstrisindeki isimlerin ihtiyaçlarına da karşılık veriyordu, müşterileri arasında Michael Jackson, Phil Collins, Bruce Springsteen, George Michael, Eric Clapton ve Elton John gibi isimler bulunuyordu. Prenses Diana ve Prenses Caroline de müşterileri arasındaydı. 1982 yılında ise kariyerinde yepyeni bir sayfa açmaya, tiyatro kostümleri tasarlamaya başladı.

Gianni Versace, birçok filmin ve dizinin kostümlerini tasarladı. Bunlar; Ballet for Life , Jugde Dredd , Shakespeare Shorts , Showgirls , Kika , Vacanzi di Natale , Cin Cin , As Long as It’s Love ve Miami Vice idi. Modacı aynı zamanda 1996 yapımı "Catwalk" aldı filmde rol aldı. 1993’te, Amerikalı Moda Oskarı’nın, tiyatro kostümleriyle Maschera D'Argento Ödülü ’nün sahibi oldu.

 

 

Versace neden öldü? Gianni Versace'nin katili kim? ile ilgili etiketler cinayet versace neden öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.