Vergi yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor? Başvuru nasıl yapılır? Tarihi ne?

Vergi yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor? Yapılandırma başvurusu nasıl yapılır sorularının yanıtı haberimizde. Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasını sağlayan düzenleme Meclis’ten geçti.

Vergi yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor? Vergi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? İşte Vergi yapılandırma başvuru tarihi ve diğer merak edilen detaylar…

VERGİ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TBMM'de onaylanan kanun teklifi, Cumhurbaşkanlığı onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek. Vergi yapılandırma başvuruları da Resmi Gazete ilanından sonra GİB üzerinden alınabilecek. Yapılandırmanın 16 Kasım Pazartesi günü itibariyle yürürlüğe girmiş olması bekleniyor.

VERGİ BORCU NASIL YAPILANDIRILACAK?

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etmesi gerekecek ve maksimum 18 taksit yapılabilecek, taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda işleyen faizler silinecek. Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutardan da yüzde 90 indirim yapılacak.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021'de gerçekleştirilecek.

Vergi yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor? Başvuru nasıl yapılır? Tarihi ne? ile ilgili etiketler vergi yapılandırma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.