Vergi borcu affı gelecek mi? GSS prim borcu silinecek mi?

Vergi borcu ve sicil affında son dakika! Koronavirüs salgını nedeniyle uygulamada olan borç ertelenmeleri her gün araştırılmaya devam ediliyor. Borç yapılandırma talepleri ise AK Parti vekilleri tarafından bir kez daha hükümetin gündemine taşınıyor. Vergi borcu affı gelecek mi? Peki, GSS prim borcu silinecek mi? Detaylar haberimizde…

Ve beklenen haber sonunda geldi. Ekim ayında Meclis gündemine gelmesi beklenen vergi borcu affındaki bu gelişme vatandaşları oldukça sevindirdi. Borç yapılandırma talepleri AK Parti vekilleri tarafından sürekli olarak hükümetin gündeminde yer alırken borçları uzun vadeye yayma, gecikme faizini silme veya azaltma, hakkını kaybedenlere ikinci fırsat gibi tedbirler konusunda çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı bulunan İnternet Vergi Dairesinin ana sayfasındaki Borç Bilgilendirme Sistemi butonuna tıkladıktan sonra T.C kimlik no, nüfus cüzdanı seri/no ve annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C Kimlik Numarasını (bunun yerine anne kızlık soyadını doldurmayı da seçebilirsiniz) girerek vergi borcunuzun olup olmadığını sorgulayabileceksiniz.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Küçük işletmeler ve esnaf başta olmak üzere iş dünyasından gelen borç yapılandırma talepleri AK Parti vekilleri tarafından Ekim ayında Meclis gündemine taşınmış olacak. Ekonomi kurmayları, pandemi sebebiyle uygulamaya konulan borç ertelemesinin uzatılmasının yeterli olmayacağını, yeni bir yapılandırmaya ihtiyaç olduğunu bir kez daha dile getirecek.

Vergi borcu affı gelecek mi? GSS prim borcu silinecek mi?

Bunun üzerine yapılacak çalışmanın, vergi ve prim borçlarının yanı sıra köprü geçiş cezaları ve trafik cezaları da dahil olmak üzere devlete olan birçok borcun yeniden yapılandırılmasını içereceği belirtildi. Gündeme gelen teklif; söz konusu borçların ana paralarının taksitlendirilerek ödenmesini, borçlara ait gecikme faizi ve cezalarının bir bölümünün silinmesini ve kalan bölümünün uzun vadelere yayılarak taksitlendirilmesini öngörmekte.

AK Parti kurmayları, borç yapılandırmaya ilişkin çalışmaların somutlaşmasından sonra, konunun ekim ayında Meclis gündemine geleceğini kaydetti. e-Haciz uygulaması sebebiyle yaşanan problemler de AK Parti'nin gündemine geldi.

ŞİMDİYE KADAR ÇIKARILAN VERGİ BORCU AFLARI

7 Mart 2002 Tarihinde 4746 sayılı Yasa İle Emlak Vergisi Düzenlemesi

27 Şubat 2003 Tarihinde 4811 sayılı Vergi Barışı Kanunu

22 Kasım 2008 Tarihinde 5811 sayılı Vergi Barışı

13 Şubat 2011 Tarihinde 6111 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu

Vergi borcu affı gelecek mi? GSS prim borcu silinecek mi? - Resim : 2

29 Mayıs 2013 Tarihinde 6486 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu

10 Eylül 2014 Tarihinde 6552 sayılı İş Kanunu

19 Ağustos 2016 Tarihinde 6736 sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun

27 Mayıs 2017 Tarihinde 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun

18 Mayıs 2018 Tarihinde 7143 sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun

 

Vergi borcu affı gelecek mi? GSS prim borcu silinecek mi? ile ilgili etiketler Vergi borcu GSS prim borcu Ekonomi Haberleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.