Vergi affı çıktı mı? SGK, KYK, trafik cezaları, banka borçlarına af geldi mi?

2020 vergi affı çıktı mı? Milyonların dört gözle beklediği vergi borcu affı yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrasında SGK, KYK, trafik cezaları, banka borçlarına af gelmesi yeniden gündem oldu. SGK, KYK, trafik cezaları, banka borçlarına af geldi mi İşte detaylar…

2020 vergi affı yasası ne zaman çıkıyor? Sosyal medya üzerinden milletvekillerine yönelik en çok gelen talepler arasında yer alan hadiselerden birisi de devlete olan borçların yeniden yapılandırılması söz konusu haline geldi. İş dünyasından da aynı yönde istekler gelince AK Parti hükümeti hemen harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda kapsamlı bir çalışma yapılmasını istedi. SGK, KYK, trafik cezaları, banka borçları siliniyor mu?

2020 VERGİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

KYK borcu olan öğrencilerde bunun üzerine sosyal medyadan borçların yapılandırılması konusunda destek talebinde bulundu. Milyonlarca öğrenci KYK borcu öğrenim kredisi ve geri ödemeler hakkında müjdeli haberi bekler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bugüne kadar yapılan en büyük vergi affı da böylece gündeme getirildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeniden yapılandırma ile ilgili bir çalışma yaptıklarını, düzenlemeyi istihdam paketine eklemeyi düşündüklerini söyledi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla pandeminin yaralarını sarmak için bugüne kadarki en kapsamlı yeniden yapılandırma paketinin hazırlandığı belirtildi.

Paket, yaklaşık 4 milyon vatandaşın 500 milyar lira civarındaki borcunu kapsayarak emlak vergisinden trafik cezalarına kadar kamu kurumlarına olan hemen hemen tüm borçların ödemesinin kolaylaştırılması, ödemesiz bir dönemle ertelenmesi sonra da uzun vadeli taksitlendirilmesinin planlandığı aktarıldı.

Vergi affı çıktı mı? SGK, KYK, trafik cezaları, banka borçlarına af geldi mi?

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Üniversitelerden mezun olan öğrencilerin öğrenim kredileri ile ilgili yaşadıkları sorunlar daha önce Erdoğan'a iletilmişti. Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda yapılandırma kapsamına öğrencilerin kredi borçları da dahil edildi.

Paket kapsamına girecek yeniden yapılandırmadan yaklaşık 4 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. Yapılandırılacak toplam borç tutarı ise 500 milyar lira civarında.

Kapsamı diğer yapılandırmalardan daha geniş olacak paket ile kamuya ilişkin borçların gecikme faizi, gecikme zammı vb başlıklarında da indirime gidilmesi planlanıyor.

Borçlarını düzenli ödeyen vatandaşların ödüllendirilmesi konusu da gündeme geldi. Onlara dönük bir jest yapılması konuşuluyor. Bu konu, düşünce aşamasında ve henüz karara bağlanmış değil.

Vergi affı çıktı mı? SGK, KYK, trafik cezaları, banka borçlarına af geldi mi? ile ilgili etiketler Vergi affı borç yapılandırması Vergi affı yasası
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.