Türkiye'den Venezuela'ya süt tozu ve makarna yardımı

Türkiye, ABD ile emperyalist Batılı ülkelerin kıskaca aldığı Venezuela'ya can suyu vermeye devam ediyor... Reuters, Venezuela'nın ürettiği altının önemli bölümünü işlenmemiş olarak Türkiye'ye gönderdiğini, karşılığında makarna ve süt tozu gibi temel gıda maddeleri aldığını duyurdu

Reuters haber ajansı, ABD'nin siyasi baskıları sonucunda ekonomisi derin bir krize giren Venezuela'nın altın ticaretini inceledi.  

Reuters dosyasında, Venezuela'da ekonomideki çöküşle 300 bin civarında kişinin ülkenin derme çatma altın madenlerinde çalışmaya başladığı, çıkarılan işlenmemiş altınların ülke dışına gönderilmesi yoluyla uluslararası yaptırımların aşıldığı belirtiliyor.

Resmi kayıtlara göre Venezuela bu yolla 2018 yılı içinde Türkiye'ye 900 milyon dolar değerinde işlenmemiş altın gönderdi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Venezuela ile Türkiye arasındaki ticaret sadece 2018'de 8 kat artmış durumda. 2016 yılının Aralık ayında Venezuela, Caracas ile İstanbul arasında Türk Hava Yolları'nın aktarmasız sefer yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD destekli darbe girişimi sonrasında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya ilk destek veren liderlerden biriydi.

Türkiye'den Venezuela'ya süt tozu ve makarna yardımı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Nicolas Maduro Venezuela
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.